Burn out symptomen

In veel gevallen is het zo dat werknemers die minder zelfstandig kunnen werken, vaker last blijken te hebben van burn out symptomen. Dat komt veelal door de flexibiliteit die organisaties vragen. Zelfstandig werken blijkt in zulke situaties erg moeilijk, waardoor stress wordt ervaren en bepaalde deadlines bijvoorbeeld niet gehaald worden. Voor welke burn out symptomen moet u op uw hoede zijn?


Een burn-out: hoe pakt u dat aan?

Wat is een burnout precies? Burn out symptomen zijn er in vele varianten. Zo kan het zijn dat u geen energie meer heeft en u zich lusteloos voelt. Ook piekeren en in gedachten verzonken zijn, kunnen symptomen van een burn-out zijn. Veel stressgevoelige werknemers kunnen ook overgevoelig worden en snel geïrriteerd raken, wanneer er bijvoorbeeld een tussentijdse opdracht binnenstroomt. Een burn-out uit zich op allerlei manieren, maar is gelukkig tijdig op te lossen. 

Een burn-out aanpakken of voorkomen begint bij orde. Om stress zoveel mogelijk te vermijden en snel en efficiënt te kunnen werken, is het belangrijk om een geordend kantoor te hebben. Grote stapels papier kunnen netjes worden opgeborgen in archiefkasten, lades en opbergmappen. Voorkom chaos op een bureau en zorg voor een leeg hoofd. Daarnaast kan het ook helpen om een werkplanning te maken en een to do lijst op te stellen met alle taken die af moeten. Op deze manier wordt het een stuk eenvoudiger om bij te houden wat er allemaal moet gebeuren. Ook het afstrepen van taken is een belangrijke stap in het proces. Ga met markeerstiften en pennen aan de slag om het overzichtelijk te houden. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt