Hoe geef ik een goede digitale presentatie?

Een goede digitale presentatie geven? Een digitale presentatie geeft uw bedrijf een professionele en moderne uitstraling. U laat zien dat u digitale middelen weet in te zetten voor een goede presentatie. Maar hoe doet u dat precies, een goede digitale presentatie geven, en welke presentatiemiddelen kunt u hiervoor inzetten?

Presentatiemiddelen

Een digitale presentatie geven is anders dan presenteren met een spiekbriefje of flip-over. Om een goede digitale presentatie te kunnen verzorgen, heeft u andere presentatiemiddelen nodig. Denk hierbij aan:

  • Beamer of projector
  • Projectiescherm
  • Hand-out
  • Whiteboard
Op het projectiescherm kunt u met de beamer een presentatie weergeven in bijvoorbeeld Powerpoint of Prezi. Dit zijn slechts twee voorbeelden van programma’s waarmee u goede digitale presentaties kunt opmaken. Als u uw digitale presentatie heeft samengesteld en opgeslagen, kunt u eenvoudig een hand-out printen voor uw luisteraars. Zo kan uw publiek meelezen met uw presentatie.

Een whiteboard gebruiken is ook erg in trek. De traditionele flip-over heeft plaats gemaakt voor dit digitale whiteboard waar ontzettend veel mogelijkheden aan vast zitten voor een goede digitale presentatie.

 

Aandacht luisteraars vasthouden

In een goede digitale presentatie kunt u allerlei leuke trucjes gebruiken om uw presentatie levendig te houden. U kunt foto’s of video’s toevoegen, of de tekst laten invliegen. Bedenk wel dat de aandacht op uw verhaal moet liggen. Lees niet voor van het scherm, maar gebruik een digitale presentatie ter ondersteuning van uw boodschap. Bereid u goed voor en bedenk vooraf wat u uw publiek wilt vertellen. Wat interactie tussendoor is vaak ook fijn tijdens een presentatie, zo houdt u de aandacht van de luisteraars vast.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt