Welke kantoorbenodigdheden zijn er?

Beamer kopen: waar moet ik op letten?

Gaat u een beamer kopen? Dan kunt u wel wat tips gebruiken voor het kopen van een beamer. DeKantoorvakhandel geeft u advies bij het kopen van een goede beamer.

U bent zich aan het oriënteren op het kopen van een beamer? Dé Kantoorvakhandel zet een aantal criteria voor u op een rij. Zo heeft u voldoende handvatten om te weten waar u op moet letten bij het
kopen van een beamer

Algemene criteria voor het kopen van een beamer

Wanneer u een beamer gaat kopen zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Wij hebben voor u een aantal belangrijke dingen op een rijtje gezet.
 

Lichtrendement beamer

Lichtrendement wordt uitgedrukt in ANSI Lumen. Hoe hoger deze ANSI Lumen-waarde, hoe meer helderheid en scherpte uw beamer kan produceren. Voor klaslokalen, kleine tot middelgrote vergaderruimtes en thuisbioscopen is een beamer met een ANSI Lumen-waarde van 2500 tot 3000 een uitstekende beamer.

Branduren beamer

De branduren van een beamer houdt in hoe lang de lamp van de beamer mee gaat. Gemiddeld is dit zo’n 3500 tot 5000 uur.

Contrastratio beamer

Hoe hoger de contrastratio is, hoe beter uw beamer wittinten en zwarttinten toont. Bij een ruimte die minder te verduisteren is, is de lichtopbrengst belangrijker dan de contrastratio.

Resolutie beamer

Beamers met een hoge resolutie kunnen een scherper beeld projecteren. Kies minimaal voor een beamer met een resolutie van 1024x768.

Mobiele beamers

Mobiele beamers zijn erg handig. Deze kunt u gemakkelijk meenemen en verplaatsen.
 

Geluidsintegratie beamer 

Bij een mobiele beamer, die u vaak moet transporteren is het belangrijk dat de beamer een helder geluid kan produceren. Vooral als u veel videobeelden wilt projecteren, of wanneer u voor een grote groep mensen presenteert, is de geluidskwaliteit van de beamer van belang.

Batterij duur beamer

Een mobiele beamer op batterij is zeer flexibel inzetbaar. Dé Kantoorvakhandel beveelt u een model beamer aan waarmee u 2 uur kunt presenteren zonder stroomvoorziening in de buurt.

Installatie beamers

Wanneer u een beamer gaat installeren zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid omgevingslicht.
 

Hoeveelheid omgevingslicht

Hoe meer licht er in de zaal is waar uw beamer komt te hangen, hoe hoger de ANSI Lumen-waarde moet zijn om voldoende lichtopbrengst te genereren. Wilt u een beamer kopen met een lagere ANSI Lumen-waarde, zorg dan dat u de ruimte tijdens het presenteren voldoende kunt verduisteren.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt