Hoe beveilig ik mijn winkel?

Winkelbeveiliging is tegenwoordig steeds belangrijker. Om uw winkel goed tegen diefstal te beveiligen heeft u diverse hulpmiddelen nodig. Maar wat is onmisbaar bij winkelbeveiliging? Dé Kantoorvakhandel geeft u advies over artikelen, gericht op winkelbeveiliging,die u bij uw lokale kantoorvakhandel kunt aanschaffen. De belangrijkste hulpmiddelen hebben wij voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u genieten van een veilige winkel.

Valsgelddetector en/of vals geld pen

Ontvangt u veel contant geld in uw winkel? Beveilig uzelf dan tegen vals geld met een valsgelddetector. Plaats een valsgelddetector bij elke kassa. Met behulp van UV- en witlicht kunt u valse kenmerken in biljetten opsporen: de UV-laag, het watermerk, de microprint en de metaaldraad. Naast biljetten kunt u met een aantal valsgelddetectoren ook credit cards en identiteitskaarten checken op valse kenmerken. Doet u zaken buiten uw winkel? Denk er dan aan om een valsgelddetectiepen in uw tas te stoppen. Zo kunt u direct uw ontvangen biljetten controleren. Dit is onmisbaar als winkelbeveiliging en om vals geld tegen te gaan.

Kluizen

Naast de ‘gewone’ kluis, die u al dan niet kunt laten inbouwen, kunt u waardevolle zaken in uw winkel beveiligen tegen diefstal met de volgende typen kluizen.

Kassakluis

De kassakluis is bedoeld als opvangkluis voor uw vele ontvangen biljetten in uw winkel en dient tevens als biljettentransporteur. Met stevige cilindersloten biedt de kassakluis een goede bescherming tegen diefstal.

Sleutelkast

In de sleutelkast bewaart u, uit het zicht van uw klanten, alle belangrijke sleutels van uw winkel waar u en uw eventuele medewerkers gebruik van kunnen maken. Denk hierbij aan sleutels die u in de winkel zelf nodig hebt. Bijvoorbeeld de sleutel van de achterdeur of van de archiefkast; alle sleutels die u niet mee naar huis wilt nemen omdat u bang bent ze te vergeten of te verliezen.

Winkelspiegels

Om dieven op heterdaad te betrappen zijn winkelspiegels, ofwel preventiespiegels, een zeer welkom hulpmiddel. Plaats diverse binnenspiegels aan de wand en 360-gradenspiegels (halve bol) aan het plafond. Zo weet u snel of er een winkeldief zijn slag probeert te slaan.

Naast bovengenoemde artikelen kunt u voor winkelbeveiliging natuurlijk ook zorgen voor anti-diefstal camera’s, detectiepoortjes, dummy-camera’s, rolluiken en nog veel meer. Voor de hulpmiddelen beschreven in dit artikel kunt u terecht bij uw lokale kantoorvakhandelaar voor advies en aanschaf.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt