Wat kan ik doen tegen vliegen op kantoor?

Vliegen op kantoor: het is iets dat niemand wil. Tijdens het werk zit u natuurlijk het liefst op een hygiënisch en fris kantoor. Het is dan ook van belang dat de kantoorruimtes goed schoongemaakt worden. Dit betekent niet alleen dat de tafels en bureaus waar aan gewerkt wordt dagelijks schoongemaakt dienen te worden, maar ook dat de vloeren goed bijgehouden worden en dat afval tijdig wordt opgeruimd. Wanneer er wordt nagelaten om deze taken goed uit te voeren, is de kans zeer aanwezig dat u te kampen krijgt met ongedierte op kantoor. Is het voor u te laat en vraagt u zich af: “wat kan ik doen tegen vliegen op kantoor”? De volgende tips bieden uitkomst en helpen met het bestrijden van vliegen.


Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, een oud spreekwoord dat nog steeds geheel waar is. Ook in dit geval is voorkomen dat er vliegen op kantoor komen de beste bestrijding. Veel vliegen ziet er niet alleen onhygiënisch uit, vliegen kunnen ook nog eens tal van ziektes verspreiden. Om ziekteverzuim te voorkomen, is het dus zeer van belang dat het kantoor lekker schoon en hygiënisch is. De volgende tips tegen vliegen zorgen ervoor dat u dit ongedierte buiten uw kantoor houdt:
  • Zorg dat vliegen niet binnen kunnen komen. Sluit ramen en deuren goed en maak eventueel gebruik van horren.
  • Vliegen nestelen zich graag in fruit en afval. Zorg dat deze goed afgedekt zijn en dat het afval regelmatig weggegooid wordt.
  • Ruim voedsel en voedselresten goed op. Veeg ze niet alleen van het bureau af, maar zuig ze bijvoorbeeld op met een stofzuiger of gooi kruimels in de prullenbak.
  • Zorg voor een schoonmaakrooster en facilitaire voorzieningen zoals goede prullenbakken, zeepdispensers en schoonmaakmiddelen. 

Het bestrijden van vliegen

Is het in uw geval te laat en zorgen de vliegen voor overlast op kantoor? Het beste kunt u een professioneel bedrijf inschakelen om de plaag te bestrijden. U kunt zelf uw steentje bijdragen door voor schone prullenbakken, nette bureaus en een hygiënische omgeving te zorgen. Neem daarna de tips die u zult krijgen van een bestrijdingsbedrijf serieus en doe wat zij u aanraden om een nieuwe plaag te voorkomen. Zo zorgt u ervoor dat er geen vliegenplaag ontstaat en dat het weer heerlijk fris en hygiënisch is op kantoor.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt