Fruitvliegjes op kantoor, wat nu?

Fruitvliegjes op kantoor zijn erg vervelend en kunnen voor veel overlast zorgen. Fruitvliegjes komen af op bijvoorbeeld overrijp fruit en zijn vaak lastig te verhelpen. Wanneer er overrijp fruit of andere voedingsmiddelen op uw kantoor ligt komen hier dus vaak veel fruitvliegjes op af. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van deze vervelende fruitvliegjes af. Maar hoe kunt u gemakkelijk fruitvliegjes verhelpen? 


Ze zijn met velen

Fruitvliegjes ziet u eigenlijk nooit alleen. Dit komt doordat fruitvliegjes zich heel snel voort kunnen planten. Wanneer er dus overrijp fruit of andere etensresten op uw kantoor liggen, vindt u al snel tientallen fruitvliegjes. Dit is niet zo fris. De fruitvlieg is op zich niet schadelijk, maar hygiënisch is het ook niet. Fruitvliegjes nestelen zich vaak in afvalbakken, omdat ze zich hier makkelijk voort kunnen planten. Zorg er dus voor dat u en uw collega’s regelmatig de afvalbak legen, maar ook schoonmaken. Zo kunt u fruitvliegjes op kantoor voorkomen. 


Fruitvliegjes voorkomen

Fruitvliegjes op kantoor voorkomen is beter dan bestrijden. Fruitvliegjes bestrijden is namelijk een stuk lastiger, doordat ze vaak met velen zijn. Het voorkomen van fruitvliegjes is eigenlijk heel simpel. Zorg er voor dat het fruit op tijd wordt opgegeten, zodat het niet overrijp wordt. Daarnaast is het belangrijk om uw afvalbak regelmatig te legen en deze ook schoon te maken. Scheidt u het afval? Dan is het vooral belangrijk om de groenbak dagelijks te legen en schoon te maken. Zo voorkomt u eenvoudig fruitvliegjes op kantoor!


Fruitvliegjes bestrijden


Wanneer u eenmaal last heeft van fruitvliegjes op kantoor is het best lastig om de fruitvliegjes te bestrijden. Om fruitvliegjes op kantoor te bestrijden heeft u een bestrijdingsmiddel nodig. Er zijn bijvoorbeeld speciale fruitvliegvalletjes om de vervelende vliegjes in je kantoor te bestrijden. Ook kunt u zelf een fruitvliegenval maken. Echter werkt deze minder goed wanneer u last heeft van een grote hoeveelheid fruitvliegjes. Met een val kunt u doeltreffend de fruitvliegjes in uw kantoor bestrijden!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt