Wat is kaftfolie?

Ieder jaar na de zomervakantie is het weer hetzelfde verhaal: uw kinderen moeten de boeken kaften en het wordt één grote rotzooi. Te veel papier, te weinig papier, niet-plakkend plakband en een botte schaar. Met kaftfolie zijn al deze problemen in één keer opgelost. Wat is kaftfolie dan eigenlijk? De werking van dit wondermiddel wordt u uitgelegd in dit artikel van DéKantoorvakhandel.nl.


Wat is kaftfolie? 

Wat is kaftfolie precies, en hoe moet u het gebruiken? Kaftfolie is een grote rol doorzichtige folie dat u in plaats van kaftpapier kunt gebruiken voor het kaften van boeken. Door uw boeken te voorzien van een laag kaftfolie, blijven ze langer mooi en netjes. Uw kinderen moeten hun schoolboeken kaften, maar ook uw eigen bijzondere exemplaren of edities kunt u voorzien van een laag kaftfolie. 


Zelfklevend of met plakband

Kaftfolie is er in twee soorten. Er bestaat zelfklevende kaftfolie en kaftfolie die niet vanzelf aan uw boek plakt. Het voordeel van zelfklevende kaftfolie is dat u hierbij geen plakband hoeft te gebruiken. Het nadeel van zelfklevende folie is echter dat u het er na een bepaalde tijd niet meer af kunt halen. Voordat u een boek voorziet van zelfklevende kaftfolie, moet u zeker weten dat u de folie er niet weer af wilt halen. Voor het kaften van schoolboeken kan het dus verstandiger zijn om niet-klevende kaftfolie te gebruiken. Hierbij kan de folie er voor de volgende gebruiker gewoon weer afgehaald worden. Bij het kaften van boeken met niet-klevende kaftfolie heeft u echter wel plakband nodig. 


Waarom kaftfolie?

Waarom zou u kaftfolie gebruiken in plaats van gewoon kaftpapier? Het voordeel van folie is dat u gewoon de omslag van het boek kunt blijven zien. Op die manier weet u altijd welk boek u pakt en hoeft u het niet eerst uit de kast te halen. Daarnaast is het met kaftfolie iets gemakkelijker om uw boeken te kaften dan met papier. Folie blijft strakker zitten en dat werkt wat soepeler. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt