Hoe kaft ik boeken met kaftfolie?

Boeken kaften met kaftfolie is erg makkelijk. Het kaften van boeken is echter iets waar veel mensen moeite mee hebben. Elk jaar is het weer zover, na de zomervakantie moeten de boeken voor het nieuwe schooljaar weer gekaft worden. Maar hoe kaft u eigenlijk boeken met kaftfolie? Wij geven u handige tips voor het kaften van boeken met kaftolie. 
 

Benodigdheden boeken kaften met kaftfolie

Om een stapel boeken te kunnen kaften met kaftolie heeft u een aantal benodigdheden nodig. Wij hebben de hulpmiddelen voor u op een rijtje gezet:
  • Kaftfolie
  • Schaar
  • Plakband
Zorg dat deze spullen klaar liggen, zodat u direct aan de slag kunt!
 

Advies over hoe een boek te kaften met kaftfolie

Wanneer u de hulpmiddelen heeft klaar gezet kunt u aan de slag! Wij hebben stap voor stap voor u uitgelegd hoe u de boeken kunt kaften met kaftolie.
  1. Leg het boek op de kaftfolie. Knip de kaftfolie, ongeveer 2 a 3 cm groter dan het boek is. (Om het makkelijker te maken kunt u eerst het boek overtrekken met potlood). 
  2. Knip in het midden (van het opengevouwen boek) 2 inhammen. Knip deze door tot aan de boekrand. Doe dit aan beide zijden. 
  3. Knip alle hoeken schuin van de kant af. 
  4. Vouw de uitstekende randen naar de binnenzijde van het boek. Let op dat er geen bladzijdes tussen zitten.
  5. Plak de kaftfolie vast op de plekken waar het folie elkaar raakt. 
U kunt er ook voor kiezen om kaftpapier of rekbare boekenkaften te gebruiken om uw boek te kaften en te beschermen. Als u deze tips aanhoudt dan bent u klaar voor het nieuwe schooljaar!

Wilt u meer informatie over het kaften van boeken met kaftolie? Bezoek dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt! Hier staan professionals voor u klaar om u te helpen. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt