Wat is een goed woordenboek?

Een woordenboek is en blijft een onmisbaar naslagwerk. Niet alle woorden zijn gratis online op te zoeken, en ondanks de digitalisering blijven papieren woordenboeken erg populair. Een online woordenboek is gemakkelijk maar het is niet altijd te vertrouwen. Een woordenboek van papier kunt u vertrouwen, het staat zwart op wit en een woord is zo opgezocht. Dé Kantoorvakhandel heeft diverse goede woordenboeken in het assortiment en adviseert u een keuze te maken uit de woordenboeken van Prisma, Van Dale of het Groene boekje der Nederlandse taal. De van Dale woordenboeken blijven het meest populair, bijvoorbeeld het meest bekendste woordenboek van Dale Nederlands.  
 

Welke woordenboeken biedt mijn Kantoorvakhandel aan? 

De Kantoorvakhandel biedt de volgende woordenboeken aan: 
 • Woordenboeken in pocketvorm
  Voor wie genoeg heeft aan een compacter woordenboek, zijn er de pocketwoordenboeken, verkrijgbaar voor verschillende talen zoals: Nederlands, Nederlands basisonderwijs, Nederlands-Engels, Engels-Nederlands, Nederlands-Duits, Duits-Nederlands, Nederlands-Frans, Frans-Nederlands en Nederlands-Belgisch.
   
 • Middelgrote woordenboeken
  De middelgrote woordenboeken van van Dale worden graag gebruikt. De woordenboeken zijn in sets, van en naar het Nederlands, te verkrijgen in de volgende talen: set woordenboek Engels en set woordenboek Frans.
  Voor het snel opzoeken van de juiste spelling is er het (digitale) Groene Boekje. Hierin vindt u de officiële spelling van ruim 110.000 woorden, zoals voorgeschreven door de Nederlandse en door de Vlaamse regering. 
   
 • Uitgebreide woordenboeken 
  oor wie veel schrijft, is het vierdelige Groot Woordenboek van de Nederlandse taal een uitkomst. Verdeeld over drie boeken (plus digitale versie op CD-rom) vindt u vrijwel elk woord terug, inclusief betekenis, uitspraak, voorbeelden, citaten en spellingsregels. Naast de Nederlandse taal kunt u ook kiezen voor vertalende woordenboeken in het Engels, Duits en Frans, inclusief een beknopt overzicht van de spellingregels. 
 

Woordenboeken op school

Ook op school is een woordenboek onmisbaar. Voor de vakken Nederlands, Engels en eventueel een andere vreemde taal als Duits en Frans is een woordenboek verplicht. Het woordenboek mag je dan ook bij het examen of tentamen gebruiken. 

Met het ruime assortiment aan woordenboeken heeft u keuze uit diverse goede woordenboeken voor het Nederlands, en de belangrijkste onderwezen vreemde talen in Nederland. Ga voor aanschaf van één of meerdere woordenboeken naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandelaren in Nederland en België en voorziet u van advies rondom het aankoopproces van woordenboeken en andere kantoorartikelen. Vindt uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel via de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt