Wat gebeurt er met de ingescande data van mijn kapotte MFP?

Multifunctional vervangen? Tip: wis de harde schijf van uw oude kantoormachine om te voorkomen dat derden - zeer eenvoudig! - aan mogelijk gevoelige bedrijfsdata kunnen komen. Met de tips van Dé Kantoorvakhandel, vertegenwoordiger van ruim 600 lokale kantoorvakhandelaren, blijft uw data van uw multifunctional beschermd. 
 

Data op een MFP

Vervangen van uw oude multifunctional

Wellicht zonder dat u het weet, slaan moderne kantoormachines zoals kopieerapparaten en multifunctionals (MFP's) veel data op die tijdens het inscannen en kopiëren op uw multifunctional worden bewaard. Veel bedrijven verkopen hun kantoormachines door nadat deze zijn afgeschreven en zijn zich er niet van bewust dat de harde schijf van een MFP tot wel tienduizenden gegevens heeft opgeslagen; documenten die binnen uw bedrijf zijn gekopieerd en/of ingescand. Met speciale software is de data van zo'n harde schijf relatief eenvoudig uit te lezen en te bekijken. 

Is uw kantoormachine niet meer geschikt voor doorverkoop? Laat uw multifunctional dan door een gecertificeerde datavernietiger ontoegankelijk worden gemaakt. Nog wel plannen voor het doorverkopen van uw kopieermachine of multifunctionele printer? Haal de harde schijf uit uw machine en vernietig deze met een harddisk vernietiger. Zo weet u zeker dat uw data niet in verkeerde handen valt.
 

Aanschaffen van een nieuwe multifunctional

Bij het kopen van een nieuwe multifunctional voor uw bedrijf kunt u ervoor kiezen om een inscriptie te laten installeren waardoor uw data niet meer op de harde schijf van uw kopieermachine of MFP wordt opgeslagen. Vraag de leverancier van uw kantoormachine naar de mogelijkheden. 

Meer weten over multifuctionele kantoormachines? Ga voor deskundig advies naar een specialist in kantoorartikelen, zoals kopieermachines en multifunctionele printers. U vindt uw dichtstbijzijnde adviseur via de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt