Tips voor sollicitatiegesprek

Of u nou op zoek bent naar een echte baan, een bijbaantje of een geschikte stage, u ontkomt niet aan een sollicitatiegesprek. Omdat er vaak veel afhangt van een sollicitatiegesprek, kunt u vast wel wat tips en advies gebruiken. DeKantoorvakhandel staat daarom graag voor u klaar om u tips voor een sollicitatiegesprek te geven. 
 

Wat doet u aan?

Een eerste indruk is belangrijk, en daarom is het goed dat u op uw presentatie let. Wat doet u aan qua kleding naar een sollicitatiegesprek? Zorg er in ieder geval voor dat u er goed verzorgd uit ziet wanneer u op sollicitatie gaat. Een nette blouse, schoenen of misschien zelfs een compleet (mantel)pak. Wel is het belangrijk om buiten dit goed te letten op het bedrijf waar u solliciteert. Wanneer u bij een informeel bedrijf solliciteert, hoeft u hier minder op te letten dan wanneer u bij een groot formeel bedrijf op sollicitatiegesprek gaat.

Wanneer u documenten of papieren meeneemt, of een tas nodig heeft voor uw laptop of tablet, zorg er dan voor dat dit een representatieve tas is. Een plastic tas of rugzak ziet er niet zo netjes uit op een sollicitatiegesprek.
 

Zorg voor een verzorgd CV

Nog een tip voor een sollicitatiegesprek is een verzorgd CV. Zorg dat u uw CV netjes geprint in een mooie presentatiemap bij heeft en ook uw diploma’s en andere certificaten. Dit zorgt voor een goede indruk tijdens een sollicitatiegesprek, wanneer u dit goed kunt aantonen. Ook eventuele referenties van voorgaande banen kunnen erg interessant zijn. 


Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg verder voor een goede voorbereiding op het sollicitatiegesprek. Verdiep u in het bedrijf en in de functie waar u op solliciteert. Ben goed voorbereid op lastige vragen en stel zelf ook vragen op betreft de functie en het bedrijf. Toon voldoende interesse in het bedrijf en de functie waar u een oogje op heeft. Voorbereiden op het sollicitatiegesprek is een erg belangrijke tip. 

Voor meer informatie of advies over kantoorartikelen en de kantoorwereld kunt u terecht bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt. U vind deze via onze postcodezoeker.
 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt