Omgaan met werkdruk: mindfulness oefeningen voor meer plezier

Werken betekent leren omgaan met werkdruk. Iedereen die werkt, ervaart druk. Vaak is dat gezonde stress en wilt u graag een bepaalde klus klaren. Toch komt het ook met enige regelmaat voor dat deze druk helemaal niet prettig aanvoelt en u flink op de hielen zit. Een hoge werkdruk en regelmatig overwerken zorgen ervoor dat u nergens voldoende tijd voor heeft of rust ervaart. Mindfulness oefeningen kunnnen helpen om meer werkplezier te ervaren en beter om te gaan met werkdruk. 
 

Leren omgaan met werkdruk

Strakke deadlines, grote projecten en belangrijke vergaderingen kunnen allemaal bijdragen aan een hoge werkdruk. Op deze manier wordt werken onplezierig en is het een kwestie van stug doorgaan. Het is dus belangrijk om te leren omgaan met werkdruk. Dat kan op verschillende manieren.

Mindful werken wordt steeds populairder. Het maakt de dag niet alleen een stuk relaxter en effectiever, het zorgt er ook voor dat er beter omgegaan kan worden met werkdruk. Mindfulness oefeningen kunnen toegepast worden in het dagelijks leven, maar is zeker ook een handige tool voor op kantoor. Minfulness oefeningen op de werkvloer, hoe gaat dat in zijn werk?
 

Mindfulness en overzicht

Het is belangrijk om voor overzicht te zorgen. Door gestructureerd te werk te gaan, is het een stuk makkelijker om werk te overzien en bepaalde taken in een goede volgorde af te werken. Daar kunnen de juiste kantoorartikelen zeker bij helpen. Door een geordend lijstje in uw hoofd te hebben zitten, komt het nog niet op papier. Zorg voor voldoende papierwaren, waarop dingen goed neergezet kunnen worden. Zorg ook voor orde door deze lijstjes goed op te bergen en eventueel met presentatiemappen of planborden te werken. Dit geeft rust en zorgt voor een snellere afhandeling van de taken. 

Stress op de werkvloer kan er ook voor zorgen dat men niet effectief samenwerkt. U wilt het liefst zo snel mogelijk uw eigen dingen doen. Daar horen zorgen over andermans projecten niet bij. En toch kan het juist verstandig zijn om projecten samen aan te pakken. Zo slaat u twee vliegen in één klap. Hetzelfde geldt voor creatief werken. Beter omgaan met werkdruk betekent creatiever aan de slag kunnen. Mindfulness oefeningen op de werkvloer verminderen de werkdruk en zorgt voor meer werkplezier. Het creatieve gedeelte volgt dan vanzelf. 

Meer informatie over het leven op kantoor of advies over kantoorartikelen en dergelijke? Vind dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt dankzij onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt