Keep your focus: wat is mindfulness?

Aandacht, innerlijke rust en gefocust blijven, het zijn dingen die te maken hebben met mindful werken. In het drukke leven van alledag, lange werktijden en creatieve uitspattingen wordt het soms een warboel in ons hoofd. Van alles moet en alles kan, zodat het lastig is om te kiezen voor de juiste dingen. In onze cultuur van overwerken en regelmatige burn-outs, waarbij we ook nog eens iedere minuut van de dag connected moeten zijn en afgeleid worden door dingen die niet zo belangrijk zijn, het is een hele opgave. Mindfulness op het werk legt de focus op Nederland. Concentreren is the key to succes. Wat is mindfulness nu precies?
 

Wat is mindfulness?

Mindful werken is tegenwoordig een veelgebruikte term, en niet voor niets. Creatief zijn, wijsheid aanboren en onszelf goed voelen, het zijn niet de gemakkelijkste dingen in ons drukke bestaan. Op kantoor kan het wel eens voorkomen dat u de slag niet te pakken krijgt en steeds afgeleid wordt. Mindfulness zorgt voor aandacht, innerlijke gemoedsrust en houdt focus in Nederland dichtbij. Een opgeruimd kantoor is de eerste stap, maar ook het bijhouden van uw activiteiten en het maken van een planning dragen bij aan een mindful bestaan. Wat is mindfulness? Uw creatieve wijsheid loslaten en focussen!
 

Mindfulness op het werk

De focus is in Nederland vaak ver te zoeken. Concentreren op werk is soms lastiger dan gedacht. Leren focussen is dan ook zeker iets dat aangeleerd moet worden om efficiënt en productief te blijven werken. En om natuurlijk die kalme gemoedsrust te bewaren. Blijf gefocust tijdens het werk. Kies niet voor multitasking, maar doe één ding tegelijk. Multitasking is populair, maar het is ook een voorloper van fouten en verdeelde aandacht. Houd de aandacht erbij en doe iets minder, maar doe het goed. Gebruik de juiste schrijfwaren voor het opschrijven van belangrijke details en zorg ervoor dat er altijd papier bij de hand ligt voor onverwachte ideeën. Berg ook alles netjes op, om de focus te bewaren. Klemborden en klemmappen zijn hiervoor ideaal, evenals paperclips en papierklemmen voor het vlugge werk. En met zo’n brievenbak of ladenbox wordt het ordenen van uw kantoorspullen eenvoudig. Lekker gefocust dus!

Houd overzicht, laat u niet onderbreken en concentreer u op waarmee u bezig was. Het is en blijft verleidelijk andere dingen te doen, maar zaken gaan voor. Met de juiste concentratie tips is mindful werken ook voor u weggelegd en is de vraag “Wat is mindfulness?” meteen beantwoord!

Wilt u meer informatie over de focus behouden op het werk en kantoorartikelen? Zoek dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt met onze postcodezoeker en krijg professioneel advies.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt