Inbindmachine kopen: waar moet ik op letten?

Een inbindmachine kopen? Er zijn zeer veel soorten inbindmachines te koop, met verschillende eigenschappen. Het materiaal dat u nodig heeft voor het inbinden van uw documenten is afhankelijk van het soort inbindmachine dat u gaat kopen. Dé Kantoorvakhandel zet voor u op een rij waar u op moet letten bij het kopen van een inbindmachine.

Thermisch inbinden

Let bij het kopen van een thermische inbindmachine op de volgende aspecten:
 

Opwarmtijd

Hoe sneller korter de opwarmtijd, hoe sneller u aan de slag kunt.

Inbindcapaciteit

De inbindcapaciteit van uw te kopen inbindmachine is vooral van belang wanneer u regelmatig gebruik maakt van uw inbindmachine.

Instelbare temperatuur en tijd

Bij thermisch inbinden is de temperatuur essentieel. Let bij het kopen van een inbindmachine of de temperatuur instelbaar is. Wanneer ook de tijd instelbaar is, kunt u niet per ongeluk uw document te lang in de inbindmachine laten staan.

Meerdere documenten inbinden

Heeft u behoefte aan een inbindmachine met een hoge capaciteit? Er zijn inbindmachines te koop waarmee u meerdere documenten tegelijk thermisch kunt inbinden.

Inbinden met een plastic of metalen bindrug

Let bij het kopen van een inbindmachine met plastic of metalen bindruggen op de volgende aspecten:

Ponscapaciteit

Bij dit type inbindmachine moeten er gaten geperforeerd worden in uw document. Wilt u veel documenten inbinden? Houd dan rekening met de ponscapaciteit.

Inbindcapaciteit

Naast de ponscapaciteit is ook de inbindcapaciteit een belangrijk aspect als u regelmatig gebruik maakt van uw inbindmachine.

Welk soort bindrug

De meeste inbindmachines die werken met een bindrug kunnen alleen óf plastic bindruggen, óf metalen bindruggen (draadkam ruggen) verwerken. Er zijn ook inbindmachines te koop die beide kunnen, maar deze zijn duurder in aanschaf.

Documentformaat

Moet de inbindmachine die u wilt kopen alleen A4-formaten kunnen inbinden, of ook andere papierformaten?

Meer informatie over inbinden vindt u in het artikel ‘Hoe kan ik mijn documenten inbinden?’. Wilt u een inbindmachine kopen? Voor advies en verkoop gaat u naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt. 

 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt