Hoe verminder ik werkstress?

Stress is een veelvoorkomende klacht op het werk. Ongeveer een derde van het ziekteverzuim komt door werkstress. Ziekteverzuim kan ook komen door hygiëne, zorg dus voor een goede hygiënische werkplek. Het ziekteverzuim door stress is erg veel en dient verminderd te worden. We lichten toe wat de oorzaken zijn van stress en hoe u deze stress kunt verminderen. 
 

Oorzaken werkstress 

Stress wordt veroorzaakt door externe en/of interne druk. Met interne druk kunt u denken aan hoe u zelf tegen verschillende situaties aan kijkt, maar ook hoe u hier mee om gaat. Dit is erg verschillend bij mensen. Met de externe druk bedoelen we deadlines, ruzies met baas of collega’s of bijvoorbeeld te veel mails die nog beantwoord moeten worden. Ook de externe druk verschilt per persoon. Sommige mensen vinden deadlines een uitdaging, terwijl andere er dagen over lopen te piekeren. 
 

Werkstress verminderen

Het verminderen van werkstress kan door aan de volgende punten te denken: 
  • Zorg voor een veilige werkomgeving. Hierdoor voelt u zich veilig en hoeft u zich niet druk te maken over uw veiligheid. 
  • Zorg voor de juiste kantoorartikelen. Denk aan een bureaustoel om een goede werkhouding te krijgen. Zo heeft u minder last van rugklachten waardoor stress verminderd kan worden. 
  • Probeer wat vaker te lopen. Ga in de pauze even naar buiten een rondje lopen. Buitenlucht is goed voor uw lichaam.
  • Vraag hulp aan collega’s of vertel uw baas dat u te veel werk hebt. Wellicht kan er naar een oplossing gezocht worden. 
  • Let op uw voeding. Eet gezond en probeer zo min mogelijk suikers te eten. 

Om stress te verminderen is de juiste werkomgeving belangrijk. Bent u op zoek naar kantoorartikelen? Zoek dan met onze postcodezoeker naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt