Hoe houdt u een goede pitch?

Een goede pitch, ook wel elevator pitch, is erg belangrijk. Zorg dan ook dat u altijd een goede pitch paraat hebt. Een pitch is een korte presentatie waarin u op een enthousiaste manier vertelt wie u bent en waar u goed in bent. Eigenlijk is een pitch dus een verkooppraatje over uzelf. Maar hoe ziet een goede pitch er nou uit? In dit artikel geven wij u handige tips voor het houden van een goede pitch. Zo bent u altijd goed voorbereid op het moment dat u een pitch moet geven. 


Waarom een pitch?

Een goede pitch is erg belangrijk, maar waarom eigenlijk? Stel dat u tijdens een netwerkborrel plotseling wordt voorgesteld aan de directeur van een bedrijf waar u graag zou willen werken. De directeur is geïnteresseerd in wat u zoal doet. U heeft dan slechts een aantal seconden bedenktijd om te vertellen wat uw sterke kanten zijn en wat u goed kunt. Hiervoor is een elevator pitch zeer geschikt. 

De elevator pitch kan van pas komen in allerlei situaties. Denk aan feestjes, maar ook aan een congres of een seminar. En zelfs bij een sollicitatiegesprek kan een pitch erg handig zijn. Tijdens sollicitatiegesprekken wordt er namelijk vaak gevraagd om iets over uzelf te vertellen. Wanneer u een goede pitch heeft voorbereid kunt u gemakkelijk in een minuut vertellen wie u bent en waar u goed in bent. 


Een goede pitch

Begin uw pitch met een leuke binnenkomer. Hiermee trekt u de aandacht van uw gesprekspartner. Vervolgens vertelt u wie u bent, wat uw krachten zijn en waar u voor staat. Probeer een elevator pitch zo enthousiast mogelijk te vertellen. Hierdoor komt een pitch een stuk overtuigender over dan wanneer u heel onzeker uw verhaal overbrengt. 

Eindig uw elevator pitch met een vraag of verzoek. Vraag bijvoorbeeld naar adresgegevens van een bedrijf om uw cv naar op te sturen. 

Kortom, een goede pitch is erg belangrijk. Bereid dan ook een goede pitch voor uzelf voor. Zo bent u altijd voorbereid op een onverwacht gesprek. 

Voor meer informatie of advies over kantoorartikelen en de kantoorwereld kunt u terecht bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Deze kunt u vinden via de postcodezoeker.  

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt