Een webshop starten: welke ondersteunende producten heb ik nodig?

U wilt een webshop starten. Wellicht vanuit uw bestaande bedrijf, vanuit huis of een andere locatie. Dat klinkt eenvoudig, maar er komt veel kijken bij het opzetten en onderhouden van een webshop. U heeft de nodige ondersteunende producten nodig voor het starten van uw webshop, en dan hebben we het niet over de producten die u gaat verkopen of uw computer met goede internetverbinding. Wij geven u graag tips bij het starten van een webshop.

De volgende ondersteunende producten zijn van belang om met een webshop te starten.

Verpakkingsmaterialen

Wanneer uw uw plannen voor uw webshop helemaal helder heeft, weet welke producten u gaat verkopen, alles wettelijk en fiscaal heeft geregeld en uw webshop (bijna) gebouwd is, dan is het tijd om na te denken over de verpakkingsmaterialen. Denk bij verpakkingsmaterialen aan dozen, stevige enveloppen, pakketwegers, stempels, printpapier en noppenfolie. Alles om uw product veilig bij uw klant te laten bezorgen vanaf de webshop.

Administratieproducten webshop starten

Elk bedrijf heeft de nodige administratieproducten nodig, bijvoorbeeld voor het opbergen van uw webshop-administratie: ordners, ringbanden, hangmappen en producten om dit opbergen goed voor elkaar te krijgen, zoals een stevige nietmachine en perforator. Bij een webshop starten horen ook administratieproducten voor achter de schermen.

Opslagproducten en kantoormachines

De producten die u gaat verkopen moet u in ruime mate op voorraad hebben. Zorg voor voldoende mogelijkheden om uw producten netjes op te slaan, zodat u het klaarmaken van uw bestelling vlot kunt doen.

Denk bij kantoormachines aan een goede printer voor uw huisstijldrukwerk, een vaste telefoon om uw klanten te woord te staan, en papiervernietigers om vertrouwelijke gegevens veilig te kunnen vernietigen.

Back-up webshop maken

Heeft u veel data, zoals productfoto’s op uw computer staan? Zorg voor een goede back-up met de diverse data-opslagmiddelen die verkrijgbaar zijn. Een back-up van de webshop is natuurlijk noodzakelijk, u weet nooit wat er kan gebeuren.

Facilitaire producten nodig?

Wist u dat u via Dé Kantoorvakhandel ook terecht kunt voor een ruim assortiment facilitaire producten bij één van onze 600 verkooppunten? Bureaustoelen, verlichting en archiefkasten zijn een kleine greep uit facilitaire producten die handing zijn voor het starten van een webshop.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt