Welke machines vallen onder kantoormachines?

Kantoormachines zijn een waardevolle, maar vaak noodzakelijke aanschaf om de communicatie en de processen binnen uw bedrijf of organisatie soepel en efficiënt te laten verlopen. Dé Kantoorvakhandel, vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandels in Nederland en België, geeft u uitleg over de verschillende soorten apparaten die vallen onder de kantoormachines. Zo heeft u een snel overzicht bij de hand van de mogelijke kantoormachines die u kunt kopen.bij bijvoorbeeld de start of uitbreiding van een bedrijf. 
 

Kantoormachines

Multifunctionele machines

Deze zogenoemde MFC's, ofwel multifunctionals hebben meer in hun mars dan alleen printen of scannen. Een multifunctionele machine kan scannen, kopiëren, faxen en printen. U kunt kiezen uit een laser- of inkjetprinter als multifunctionele kantoormachine. Zo heeft u vier apparaten in één, voor een relatief lagere aanschafwaarde. Daarnaast spaart een multifunctionele kantoormachine ook nog ruimte uit en verbruikt dit type kantoormachine minder stroom dan een losse printer, scanner, kopieermachine en fax bij elkaar. 
 

Printers

Maak bij de printers van Dé Kantoorvakhandel de keuze uit laserprinters (kleur of zwart-wit), inkjetprinters, speciale fotoprinters en pasjesprinters. Een printer is tegenwoordig een must-have kantoormachine voor het uitprinten van uw rapporten, offertes en diverse andere belangrijke en minder belangrijke documenten.


Faxen

De fax als kantoormachine lijkt een minder gebruikt communicatiemiddel, maar wordt nog veel gebruikt in onder andere medische instellingen, binnen de advocatuur en op kantoor. Het grote voordeel van het versturen van documenten met een fax is dat u snel uw handtekening onder officiële documenten kunt zetten met deze kantoormachine, en dit wettelijk wordt geaccepteerd. 
 

Dicteerapparatuur

Onder kantoormachines vallen ook kleine apparaten, zoals voice recorders. Deze kantoormachines passen handig in uw tas en geven u de mogelijkheid op een later moment uw bespreking of interview terug te luisteren. Het maken van aantekeningen is niet meer nodig als u dicteerapparatuur gebruikt.
 

Telefoons en toebehoren

Telefoons voor bedrijven zijn erg praktische kantoormachines vanwege het snel intern en extern kunnen bellen en gebeld worden. Het display van uw telefoon geeft u aanvullende informatie, zodat u de beller bijvoorbeeld niet meer naar zijn of haar telefoonnummer hoeft te vragen. Wanneer een bestaande klant belt en dit goed in uw systeem is verwerkt zal de naam gekoppeld worden aan het telefoonnummer, voor een snellere reactie van de ontvanger van het telefoontje. Binnen uw kantoormachines zijn telefoons een absolute must.


Schrijfmachines

De computer is, vooral voor de wat oudere generatie, niet per definitie een fijne kantoormachine om te gebruiken. Deze zogenoemde digibeten prefereren in veel gevallen de traditionele schrijfmachine als kantoormachine, boven de computer. 


Rekenmachines

Denk bij kantoormachines ook aan rekenmachines, voor het snel en correct antwoord geven op uw berekeningen. 


Papiersnijders

Om uw papieren netjes op het juiste formaat te snijden is een papiersnijder een snelle en nauwkeurig kantoormachine. Kies bij deze kantoormachines uit een rolsnijmachine, kies een gewone snijmachine of een zware snijmachine voor het grovere werk. 


Inbindsystemen

Binnen de inbindsystemen als kantoormachine heeft u veel keus. Inbindsystemen met een thermische omslag of met een metalen of kunstoffen bindrug. Let op: het type rug is afhankelijk van de kantoormachine dat u heeft of wilt gaan kopen. 


Scanners

Wanneer u geen functionele kantoormachine heeft is het aan te raden een losse scanner aan te schaffen. Zo kunt u snel en eenvoudig documenten inscannen en digitaal versturen of bewaren. 
 

Papiervernietiger

Denk bij kantoormachines ook zeker aan papiervernietigers, voor het professioneel vernietigen van uw vertrouwelijke documenten. Let bij de aanschaf van deze kantoormachine op het veiligheidsniveau van de papiervernietiger. 


Lamineermachines en toebehoren

Bij dit type kantoormachines, de lamineermachine, heeft u de keuze uit warm of koud lamineren. Bij koud lamineren worden de beide hoesdelen om het document heen geperst, terwijl bij warm lamineren de hoezen en het document verwarmd worden waarbij de lijmlaag in de lamineerhoes actief wordt. 


Labelprinters en lettertapes

Voor het professioneel en persoonlijk afdrukken van uw eigen labels is een labelprinter een welkome aanvulling op uw kantoormachines. Met de labelprinters maakt u snel labels in diverse kleuren en breedtes. Met deze kantoormachines blijft uw werk netjes georganiseerd.


3D printers

Met de zelfbouw onderdelen uit de categorie 3D printers kunt u zelf een 3D printer bouwen als toevoeging aan uw kantoormachines. Eén van de gebruikte printmaterialen voor 3D printers is PLA filament. U heeft de keuze uit diverse kleuren PLA filament via Dé Kantoorvakhandel. 

Meer informatie nodig over kantoormachines? Wij hebben alles voor u verzameld op Pinterest. Ga voor advies en aanschaf naar één van de 600 verkooppunten van Dé Kantoorvakhandel. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt