De beste nieuwjaarsborrel ideeën

Het einde van een jaar, een afsluiting, een moment dat gevierd mag worden. Waar velen thuis oud en nieuw vieren, is het organiseren van een nieuwjaarsborrel op het werk zeker geen nieuwkomer. Veel bedrijven organiseren in het begin van het nieuwe jaar een nieuwjaarsreceptie waar alle collega’s en werknemers op af komen. Het is dé kans om elkaar beter te leren kennen op een informele manier. Even geen deadlines, besprekingen of projecten, maar gezellig een praatje maken en plannen voor het nieuwe jaar doornemen. 
 

Wie nodigt u uit?

Een nieuwjaarsborrel organiseren lijkt eenvoudig, maar wie het groots wil aanpakken, kan wel wat nieuwjaarsborrel ideeën gebruiken. Begin bij het versturen van uitnodigingen. Wie wilt u uitnodigen op kantoor? Is alleen personeel welkom of mogen er ook klanten aanwezig zijn? Tijdens de nieuwjaarsborrel kan het gezellig zijn om alleen met collega’s onder elkaar te zijn, maar het is tevens een mooie kans om klanten op een andere manier te leren kennen. Eén ding is zeker: een uitnodiging voor de nieuwjaarsborrel moet opvallen. Kies voor mooi briefpapier en gebruik luxe schrijfwaren om indruk te maken. Kies geen standaard ontwerp, maar werk met gekleurde enveloppen en strikken en linten om er een feestelijk tintje aan te geven. 
 

Zorg voor een complete ervaring

Weten wie u uitnodigt is echter lang niet alles. Nieuwjaarsborrel ideeën variëren van een standaard borrel tot aan een lange avond waar eten en drinken centraal staat. Lekkere hapjes en een ruime keuze uit dranken is onmisbaar. U kunt zelf kokkerrelen met een paar collega’s, maar ook het inhuren van een cateringbedrijf is een oplossing. Champagne, wijn, prosecco en bier mogen niet ontbreken, maar ook voor de mensen die geen alcohol drinken, is het altijd om verstandig voldoende koffie, thee en koude dranken op kantoor te hebben. 

Bent u met werknemers onder elkaar, dan kan het erg leuk zijn om speciale activiteiten te organiseren. Hier kan het personeel aan deelnemen in groepen. Maak eens een wandeling door de omgeving van uw kantoor of vaar over het kanaal met een boot. 

 

De ultieme afsluiter: een speech

Een jaarafsluiting is niet compleet zonder speech. Nieuwjaarsborrel ideeën voor een speech zijn er volop. Vertel bijvoorbeeld welke hoogtepunten er dat jaar zijn meegemaakt, wat voor rol mensen op kantoor hebben gespeeld hierin en wat de toekomstplannen zijn. Wees niet te serieus: een nieuwjaarsborrel is immers gezellig, vrolijk en feestelijk. 

Wilt u meer informatie of advies over het organiseren van een nieuwjaarsborrel? Of wilt u advies over geschikte kantoorartikelen die u kunnen helpen bij het organiseren van de borrel? Neem dan contact op met een kantoorvakhandel bij u in de buurt dankzij onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt