A4 papier of A3 papier van Fastprint kopen?

Op de markt zijn diverse papierfabrikanten. Een betrouwbaar merk is Fastprint, niet voor niets vinden we Fastprint papier al jarenlang thuis in de printer en op kantoor. Fastprint staat bekend om haar papier geschikt voor de kopieermachine dat daarnaast tevens geschikt is voor de fax alsmede voor specifieke kleurenprinters en/of laserprinters.

Veelal zult u A4-papier kopen omdat dit in het dagelijks gebruik nog steeds het meest praktische formaat is. In sommige gevallen heeft u wellicht een groter of kleiner vel papier nodig, ook in dat geval biedt Fastprint een oplossing. Weet u niet welke maat papier u nodig heeft? Het volgende kan houvast bieden.
 

Formaten papier

Het papierformaat in Nederland wordt aangeduid met de letter 'A' oftewel het A formaat. Het A formaat kent 8 gradaties, te weten; A0, A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7 en A8. A0 is het grootste formaat waarna elk volgend formaat telkens een tweemaal zo groot oppervlak heeft. De meest voorkomende formaten op kantoor en bij u thuis zijn A3 en A4.
 

A3-papier

A3-papier is tweemaal A4-papier. A3 staat bekend als het grootste formaat waarop kan worden afgedrukt. In vrijwel alle grote kantoren staan kopieermachines en printers waarop documenten kunnen worden afgedrukt op A3-vellen. Het A3-vel is 420 X 297 mm en uitstekend geschikt voor het afdrukken van grafieken en tabellen.
 

A4-papier

Het meest gebruikte papierformaat is A4. Alle consumenten printers maar ook kantoor printers zijn geschikt voor a4 formaat. Bij het A4- papier kopen hoeft u zich dus nooit zorgen te maken of het past in uw printer of kopieermachine. Het A4-vel is 297 X 210 mm en uitermate geschikt voor rapportages en boeken.
 

Kopieerpapier

Bij de aanschaf van kopieerpapier zult u met een aantal punten rekening houden. Bij de keuze is het belangrijk om te weten waarvoor het uiteindelijk gekopieerde document wordt gebruikt. Is het bijvoorbeeld een brief, kies dan papier dat laag is in gewicht zoals bijvoorbeeld 75g/m². Is het document bedoeld als rapport, gebruik dan wat steviger papier zodat het prettiger in hand ligt en duurzamer is. Denk dan aan een gewicht van 80g/m² of 90g/m². Kopieerpapier is verder beschikbaar in een veelvoud aan kleuren. A4-papier kopen kan dus ook in alle primaire kleuren en diverse secundaire kleuren.

Wilt u meer informatie? Vind dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt met behulp van onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt