Wat is plastificeren?

Tips voor plastificeren

Papieren documenten plastificeren, ook wel lamineren genoemd, is een handig middel om uw belangrijke documenten netjes te houden en te bewaren. Door een plastic laagje om het papier, blijft het glad en kan het niet meer kreuken. Tips voor plastificeren van uw belangrijke documenten en papieren vindt u in dit artikel van DéKantoorvakhandel.


Warm of koud?

Er zijn verschillende tips voor plastificeren die u in acht kunt nemen. In principe zijn plastificeren en lamineren hetzelfde en worden deze twee termen vaak door elkaar gebruikt. Papier lamineren is in feite het voorzien van een plastic laagje om papier of een document. Het aanbrengen van dat laagje gebeurt per pagina, zodat alle informatie netjes bewaard blijft. Er zijn twee verschillende manieren van plastificeren:
  • Warm plastificeren: dit houdt in dat het mapje of laagje plastic om het document heen wordt gesmolten. De zijden van het mapje worden aan elkaar vastgemaakt door de warmte, zodat uw document netjes blijft.
  • Koud plastificeren: koud plastificeren wil zeggen dat de zijden van het hoesje aan elkaar geplakt worden met lijmbelletjes, die door de lamineermachine aan elkaar worden geplakt.
Beide manieren van plastificeren worden met een lamineermachine gedaan. Zodra uw papier gelamineerd is, zijn vuil en vochtigheid niet meer van invloed op de staat van het document. Zo kunt u uw belangrijke papieren overal mee naartoe nemen zonder u zorgen te maken over vervuiling of vernieling.


Thuis en op kantoor

De tips voor plastificeren gelden zowel voor thuis als op kantoor. Op veel kantoren is een lamineermachine aanwezig, omdat er vaak documenten zijn die netjes bewaard moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan presentatiesheets of notities van een belangrijke meeting. Ook thuis kan een lamineermachine erg handig zijn. Bij een kantoor aan huis of in een praktijk kan het plastificeren van belangrijke documenten veel voorkomen. Gelukkig is een plastificeermachine een niet al te groot en goed hanteerbaar apparaat. U moet wel rekening houden met de grootte van het document en de manier waarop het gelamineerd moet worden. Heeft u meer tips voor plastificeren nodig of bent u benieuwd naar de benodigde accessoires voor het lamineren van papier? Bezoek dan eens een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Met behulp van de postcodezoeker vindt u eenvoudig een kantoorvakhandel bij u in de buurt! 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt