Mijn printer doet het niet meer, wat moet ik doen?

Doet uw printer het niet meer? Een printer kan door meerdere oorzaken zijn gestopt met printen. Bekijk hier welke stappen u zelf kunt ondernemen om te proberen uw printer weer aan de praat te krijgen. Heeft uw huidige printer vaker kuren? Overweeg dan de aanschaf van een nieuwe printer
 

Printer print niet meer

Met adviezen om uw printer uit en aan te zetten, te checken of u de juiste printer heeft geselecteerd, uw eventuele bekabeling te checken en te controleren of er voldoende papier in uw printer aanwezig is zullen we u niet lastig vallen. Wel kunt u met behulp van onderstaande tips proberen uw printer weer te laten doen waar hij goed in is: printen.
 

Printer vastgelopen?

Ga als eerste na of uw printer is vastgelopen, dat wil zeggen, er zit papier vast in uw printer waardoor printen onmogelijk is. Verwijder voorzichtig alle resten van papier uit de printer. 
 

Testpagina afdrukken?

Kunt u een testpagina afdrukken? De knop om een opdracht te geven tot een testpagina zit in veel gevallen op uw printer. Wanneer de testpagina gelukt is, weet u in ieder geval zeker dat uw inktcartridges in orde zijn. 
 

Communicatie probleem?

Check of de opdracht om te printen daadwerkelijk in de wachtrij van de printer verschijnt. Mogelijk moet u een nieuwe driver installeren, bijvoorbeeld wanneer u een nieuw besturingssysteem heeft geïnstalleerd op uw computer, of wanneer u uw printer aan een nieuwe computer heeft verbonden. 
 

Andere reden

Wanneer geen van bovenstaande oorzaken de reden zijn van uw niet werkende printer raden wij u aan contact op te nemen met de fabrikant van uw printer. Alle grote merken van printers, zoals Canon, HP, Brother en Kyocera beschikken over een uitstekende service-afdeling waar uw probleem hopelijk snel wordt verholpen. 

Meer weten over printers? Wanneer uw printer printopdrachten blijft weigeren is het wellicht tijd voor een vervangende printer. Ga voor deskundig advies en aanschaf van een goede printer naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt