Printer vastgelopen? Dit kunt u doen.

Is uw printer vastgelopen? Lees onderstaand advies van Dé Kantoorvakhandel om snel weer met uw printer aan de slag te gaan. Wanneer uw printer regelmatig vastloopt, bent u wellicht toe aan de aanschaf van een nieuwe printer


Printer vastgelopen

Vastzittend papier

Uw nieuw verstuurde printopdracht wordt of deels, of in zijn geheel niet geprint? Schakel allereerst uit printer uit en open uw printer. Laat uw printer een paar minuten afkoelen omdat de onderdelen van uw printer zeer warm kunnen worden. Open uw printer, traceer uw vastgelopen vel papier en trek voorzichtig met twee handen tegelijk het papier rustig uit de printer. Voorkom dat het papier gaat scheuren. Verwijder alle papierresten, anders loopt uw printer binnenkort geheid weer vast. 


Voorkom problemen

Voorkomen is beter dan genezen. Verklein de kans op vastlopen van uw printer met onderstaande tips:
1. Zorg dat uw papier recht in de papierlade ligt. Als papier scheef wordt aangeleverd, is de kans groot dat het papier ook scheef de printer in wordt getrokken en vastloopt. 
2. Onderhoud uw printer goed en voorkom dat er stof of resten papier in de printer achterblijven. 
3. Zorg dat de stapel papier in uw papierlade goed - richting de printer - wordt aangedrukt. Hiermee voorkomt u dat er meerdere vellen tegelijk in de printer worden getrokken en uw printer kan vastlopen.  
4. Koop papier dat voor uw type printer (inkjet of laserprinter) geschikt is. 


Technische storing

Wanneer uw printer is vastgelopen is dit regelmatig omdat er papier in uw printer vast is komen te zitten. Bij hoge uitzondering kan er ook een technische storing in uw printer zijn opgetreden. Wanneer u geen vastgelopen papier in uw printer ziet, neem dan contact op met de helpdesk van uw printerleverancier. Check ook of de wachtrij van uw printer op uw computer niet vol is gelopen met oude opdrachten. Leeg deze wachtrij en verstuur opnieuw een printopdracht. 

Meer weten over printers? Ga voor advies en verkoop naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandels in Nederland en België. Ga ook de volgende keer voor advies over printers en andere kantoorartikelen naar www.dekantoorvakhandel.nl.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt