Heeft de inrichting van een kantoor invloed op de productiviteit?

Veel mensen vinden de inrichting van hun werkplek een belangrijk punt. Zo hechten veel mensen zich aan de inrichting en voelen zij zich hierdoor beïnvloed. Sommige mensen beweren zelfs beter te presteren wanneer de werkplek goed is ingericht. Dit is niet zo bijzonder, want wie geen rugklachten overhoudt aan een dag werken, de juiste spullen binnen handbereik heeft, niet horendol wordt van de akoestiek en in een rustige ruimte kan overleggen met collega’s voelt zich prettiger dan iemand die de hele dag in een donkere kamer op een oude stoel moet werken. Het kan dus zeker geen kwaad om eens na te denken over uw kantoorinrichting. 

In dit artikel geven wij u een aantal handige tips om de productiviteit van uw werknemers te verhogen door middel van een goede inrichting. 


Slim inrichten

Wanneer u uw kantoorruimte slim inricht kan de productiviteit van uw werknemers verhoogd worden. Zo is het belangrijk dat het meubilair uitnodigt om samen te werken. Kies bijvoorbeeld voor een aantal statafels. Zo hoeven uw werknemers niet de hele dag te zitten, maar kunnen zij er ook voor kiezen om een werkoverleg staan te houden. 

Daarnaast is het erg belangrijk dat uw kantoor uitnodigt om af en toe op te staan en rond te lopen. Actieve werknemers zijn namelijk veel productiever. Natuurlijk is een goede bureaustoel ook onmisbaar. Gemiddeld zitten werknemers zo’n zes uur per dag aan een bureau. Een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau zijn zeker geen overbodig luxe.


Veilige werkplek

Een veilige werkplek is erg belangrijk. Niet alleen voor u, maar ook voor uw werknemers. Ook de veiligheid van een werkplek zijn van invloed op de productiviteit van uw werknemers. Zo is het belangrijk om rekening te houden met snoeren en contactdozen. Hier zijn diverse handige oplossingen voor, zoals kabelgoten, kabelgeleiders en kabelbinders. 

Met bovenstaande tips kunt u eenvoudig de kantoorinrichting aanpassen voor meer productiviteit op kantoor. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt