Alles over netwerken

Netwerken, we weten allemaal dat het erg belangrijk is. Door te netwerken kunt u contacten onderhouden die u verder kunnen helpen in uw werk. Het vergroten van uw netwerk houdt dan ook nooit op. Maar hoe kunt u op een goede manier netwerken en wanneer kunt u het beste netwerken? Wij vertellen u alles over netwerken. Daarnaast geven wij u handige tips voor netwerken en het opbouwen van een goed netwerk. 


Pitch

Wilt u goed voorbereid zijn op het netwerken? Zorg dan dat u een goede pitch klaar heeft. Een pitch is een korte presentatie waarin u op een enthousiaste manier vertelt wie u bent en waar u goed in bent. Ideaal dus om uw gesprekspartner in korte tijd over uzelf te vertellen. 

Een goede pitch heeft een goed begin. Begin uw pitch met een leuke binnenkomer. Door op een leuke manier uw pitch te starten trekt u de aandacht. Probeer daarnaast uw pitch zo enthousiast mogelijk te vertellen wie u bent. Een pitch is dus ontzettend handig om mee te netwerken!


Visitekaartjes

Een handig hulpmiddel bij het netwerken zijn visitekaartjes. Een visitekaartje is namelijk een erg belangrijk communicatiemiddel. Door middel van een visitekaartje kunt u op een directe manier uw contactgegevens verspreiden. Het geven van uw visitekaartje is de ideale manier om een gesprek af te sluiten. Zorg dus altijd voor wat visitekaartjes op zak. U weet maar nooit wanneer u gaat netwerken!


Netwerk uitbreiden

Het uitbreiden van uw netwerk is erg belangrijk, maar dit gaat vaak vanzelf. U ontmoet regelmatig nieuwe mensen tijdens uw werk, maar ook in uw privéleven. Maar u kunt uw netwerk ook uitbreiden door een profiel aan te maken op bijvoorbeeld LinkedIn. 

Om uw netwerk uit te breiden is het handig om goed te luisteren naar uw gesprekspartner en ook door te vragen. Zo komt u aan veel goede informatie. Voor uzelf, maar misschien kunt u uw gesprekspartner ook helpen!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt