Zelfstandig werken onder hoge werkdruk

De meeste werknemers krijgen ermee te maken: deadlines. Bepaalde taken die af moeten, een opdracht die snel moet worden geregeld en afspraken die binnen een bepaalde tijd moeten worden vastgelegd. Een deadline klinkt heel definitief en is dat vaak ook. Worden deadlines niet gehaald, dan kunnen bepaalde afspraken in de soep lopen en loopt het hele proces vertraging op. Zelfstandig kunnen werken speelt een grote rol bij het halen van deadlines. Ook een hoge werkdruk kan zorgen voor stressvolle momenten. Hoe pakt u dat aan?

De meeste werknemers zijn uitstekend geleerd in zelfstandig werken. Dat is ook noodzakelijk om alles op rolletjes te laten lopen. Of u nu moet dealen met een hoge of lage werkdruk: als er een deadline is, dient u deze tijdig te behalen. Uw doelen behalen speelt hier doorgaans een grote rol in. Bent u doorgaans zeer productief en zelfstandig, dan is dat ook op werkvlak een groot pluspunt. Op deze manier wordt het een stuk eenvoudiger om deadlines te halen. 
 

Dealen met een strakke deadline

Omgaan met werkdruk kan op verschillende manieren. Waar de een zorgt voor voldoende ontspanning en regelmatig muziek luistert met oordopjes in of een koptelefoon op, zal een ander liever gebruikmaken van een weekplanner of dagplanner. Organisatieartikelen zijn een must om uw planning duidelijk te maken en te houden. Door goed het overzicht te bewaren van de dingen die u nog moet doen voor uw deadline, kunt u beter omgaan met werkdruk. 
 

Presteren onder druk

Uw deadline halen, betekent vaak presteren onder druk. Een hoge werkdruk lijkt niet bepaald bevorderend voor het halen van een deadline, maar in de praktijk komt het vaak voor dat een hoge werkdruk wel degelijk een positief effect heeft. Door constant alert te zijn en bezig te zijn met uw taken, kunnen creatieve ideeën ontstaan en komen veel werknemers in een flow terecht die ze helpt zelfstandig te werken en een deadline te halen. Dit wordt ook wel creatieve spanning genoemd. Spanning kan bevorderlijk werken voor het halen van deadlines. Weet u dit op de juiste manier toe te passen, dan wordt omgaan met deadlines een stuk eenvoudiger en heeft u altijd uw taken op het juiste moment af. 

Meer informatie over kantoorartikelen of professioneel advies? Ga dan langs een kantoorvakhandel bij u in de buurt

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt