Zelf kerstkaarten maken voor op het werk

Ieder jaar is het weer zover: Kerstmis komt eraan en ook op het werk ontkomt u er niet aan. Het versturen van kerstkaarten is een ware traditie die niet zomaar voorbij mag gaan. Om goed voorbereid te zijn op de komende feestdagen, zijn een paar tips zeker welkom om zelf kerstkaarten te maken. 

Om origineel voor de dag te komen op het werk en uw collega’s blij te verrassen met een vrolijke kaart, is een beetje creativiteit nodig. U kunt kant-en-klare zakelijke kerstkaarten verzenden, maar zelf kerstkaarten maken toont aan dat u weet wat u doet. En die moeite zal zeker worden beloond. 
 

De beste wensen

Een kerstkaart naar collega’s sturen is wel even wat anders dan zelf kerstkaarten maken voor familie of kennissen. U wilt niet alleen uw collega’s een hart onder de riem steken en hen een fijne kerst wensen, ook de beste nieuwjaarswensen wilt u zakelijk overbrengen. Het is eigenlijk een afsluiting van het jaar en een manier om uw collega’s en medewerkers even in het zonnetje te zetten. 

Wie op papier niet zo handig is met het in elkaar zetten van kerstkaarten voor op het werk, kan ook digitaal aan de slag. Een digitale kerstkaart zakelijk maken kan online erg eenvoudig. Er zijn talloze websites waar u uw kerstkaart kunt ontwerpen. Vergeet dan niet om deze kerstkaarten thuis te laten bezorgen, zodat u ze persoonlijk kunt overhandigen aan collega’s. 


Zakelijke kerstwensen op een creatieve manier overbrengen

Zelf kerstkaarten maken doet u niet zomaar. Een paar basisspullen zijn ontzettend handig om snel een paar kerstkaarten in elkaar te zetten. Gebruik volop hobby materiaal, zoals een schaar en plakband, gekleurde viltstiften in het zilver of goud en andere luxe schrijfwaren. Bent u niet in de gelegenheid om zelf de kaarten af te geven op kantoor, dan kunt u ze ook gewoon opsturen. Gebruik mooi briefpapier en enveloppen en vergeet ook niet voldoende postzegels te plakken om er zeker van te zijn dat ze aankomen. Een beetje op tijd uw kerstkaarten versturen naar collega’s is geen overbodige luxe: door de drukte rondom de feestdagen kan het wat langer duren eer ze aankomen. 

Hulpmiddelen nodig of andere kantoorartikelen voor het versturen en ontwerpen van kerstkaarten? Schaf deze aan bij uw plaatselijke kantoorvakhandel.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt