Worden faxen nog gebruikt?

Een fax is een apparaat dat een document kan lezen en deze via een telefoonlijn verzendt en ontvangt. Tevens kan een fax ook documenten afdrukken en kan deze als kopieerapparaat gebruikt worden. Vaak kunnen faxen aangesloten worden op een computer.

Op verschillende kantoren wordt er nog altijd gebruik gemaakt van faxen, dit omdat het gewoonweg een handig apparaat is dat veel voordelen heeft.

Voordeel fax ten opzichte van e-mail

Faxen heeft veel voordelen ten opzichte van e-mailen. Een fax heeft veel weg van een aangetekende brief en daarom gebruiken veel bedrijven nog altijd faxen om te communiceren.

Hoe werkt een fax?

Faxen werken heel simpel. Een fax wordt op een normale telefoonlijn aangesloten, bij voorkeur op een aparte lijn. Wanneer een fax op een aparte lijn wordt aangesloten, heeft deze een eigen nummer. Particulieren sluiten een fax echter vaak aan op de enige telefoonlijn, dan heeft de fax geen eigen nummer.

Verschillende faxen

Er zit veel verschil in faxen. Goedkopere faxen maken vaak gebruik van thermisch papier op een rol, terwijl duurdere faxen met xerografie en normaal papier werken. Moderne faxen hebben een RDS, een diagnose-service op afstand. RDS kan storingen aan faxen op afstand verhelpen en kan het geheugen van de fax lezen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt