Handige tips voor het schoonmaken van uw whiteboard

Heeft u een of meerdere whiteboards op uw kantoor staan? Worden ze veelvuldig gebruikt tijdens bijvoorbeeld een vergadering of een brainstormsessie? Dan is het onderhoud van uw whiteboard van groot belang. Bij intensief gebruik van een whiteboard is het aangeraden deze dagelijks schoon te maken. Het kan namelijk voorkomen dat er hardnekkige vlekken op uw whiteboard ontstaan, die moeilijk schoon te maken zijn. Ook komt het weleens voor dat iemand met een permanent marker op het whiteboard heeft geschreven. In dit artikel vindt u enkele handige tips voor het schoonmaken van uw whiteboard.


Schoonmaakmiddel whiteboard: essentieel voor uw whiteboard

Het is van belang om uw whiteboard regelmatig schoon te maken. Hiervoor bestaan er een aantal handige hulpmiddelen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van reinigingsdoekjes en een whiteboard wisser. De reinigingsdoekjes kunt u gebruiken voor het snelle, oppervlakkige schoonmaakwerk, terwijl u de wisser kunt gebruiken als u wat meer druk wilt zetten. 
  • Veeg het bord schoon met een vochtige doek of een ander kwalitatief schoonmaakmiddel voor whiteboards. 
  • Spoelen met schoon, warm water om resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen.
  • Drogen met een schone doek.

Grondig schoonmaakwerk

Voor het verwijderen van markeringen door een permanent marker heeft u andere kantoorartikelen nodig. Wanneer u uw whiteboard wilt schoonmaken en wilt ontdoen van alle hardnekkige vlekken kunt u het beste kiezen voor schoonmaakmiddelen die speciaal bedoeld zijn om een whiteboard schoon te maken. Ga dan ook nooit zelf aan de slag met alcohol, thinner, aceton of andere middelen. Kies voor speciale doekjes of een spray om uw permanente markeringen weg te halen.

U kunt bijvoorbeeld whiteboard cleaning spray gebruiken voor het schoonmaken van uw whiteboard, wat erg geschikt is voor het verwijderen van de meeste soorten inkt van whiteboards. Dit schoonmaakmiddel voor uw whiteboard kent een vloeistof die niet ontvlambaar is en zorgt ervoor dat uw whiteboard weer zo goed als nieuw is. 

Heeft u een muur over in uw kantoorruimte die eigenlijk niet gebruikt wordt? Dan kunt u er ook voor kiezen om hier uw eigen whiteboard van te maken. Er bestaat namelijk whiteboard verf, waarmee u van een doodnormale muur een whiteboard kunt maken!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt