De spreuk van de week: hoe werkhumor bijdraagt aan productiviteit

Iedereen kent het wel: van die flauwe grappen op het werk. De leukste lolbroeken verzinnen van alles om die dag op kantoor even wat gezelliger te maken. Groot gelijk. Soms kan een hele dag achter het bureau zitten, afdoen aan de productiviteit. Regelmatig een koffiepauze houden is dan belangrijk, maar ook een regelmatig grapje doet het goed. Een goede werksfeer zorgt immers voor meer tevreden mensen en dus meer productiviteit. Met de spreuk van de week gooit u zeker hoge ogen. 
 

Humor op het werk als sfeerverbeteraar 

Werkhumor verbetert de onderlinge sfeer en zorgt dat werknemers beter hun best doen. Is het gezellig op kantoor en kan er regelmatig een grapje gemaakt worden, dan zijn mensen vaak ook sneller bereid om wat extra’s te doen. Even een uurtje langer doorwerken, een opdracht die tussendoor gedaan moet worden of helpen bij een voorbereiding. Investeren in een goede grap is dus zeker de moeite waard. Hoe zorgt u voor goede grappen op kantoor?

Van groot tot klein en van zorgvuldig uitgedacht tot een spontaan grapje op een onverwacht moment: werkhumor is er in alle soorten en maten. Niet alleen is het goed voor de sfeer, het zorgt ook voor een soort rivaliteit. Wie kan er de meest originele grap uithalen? 
 

Humor op kantoor: wees creatief

Wees creatief met post-its en gebruik de apparaten op kantoor voor een origineel grapje. Ook verschillende mappen en meubels zijn ideaal voor de spreuk van de week. En wat dacht u bijvoorbeeld van de kantine? Koffie- en theevoorraden zijn ideaal voor een grapje. Wegwerpbekers en handige bordjes maken volop mogelijkheden voor werkhumor. Er zijn standaard grappen, maar zelf creatief aan de slag gaan zorgt vaak voor de leukste grappen. 


De kracht van een grapje op zijn tijd

Humor wordt gerelateerd aan flexibiliteit, creativiteit en goed met stress kunnen omgaan. Een niet te onderschatten uitkomst van werkhumor is het succes in de organisatie. Zo staat vast dat humor zorgt voor meer succes op de werkvloer. Maakt u vaker een grapje, dan wordt doorgroeien zeker mogelijk. Een bonusjes hier en daar ligt ook zeker in het verschiet. Investeer dus in een goede grap, bedenk ook goed bij wie u de grap wel of niet kunt uithalen en sla daar uw slag mee. 

Wilt u meer informatie over kantoorartikelen of bent u op zoek naar professioneel advies? Vind dan een verkooppunt bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt