Werken op een efficiënte manier

Het nieuwe werken is erg van deze tijd. De omstandigheden worden zo eenvoudig en slim mogelijk gemaakt om werknemers beter te laten functioneren. Er zitten veel voordelen aan het nieuwe werken. Eenmaal aan je bureau aangekomen, hoe werkt men dan het efficiëntst? Onderstaand tips voor een productieve werkdag. 
 

Efficiënt werken

Werken op een effectieve, productieve manier gaat als volgt: 
  • Allereerst is het verstandig om uw tijd goed in te delen. Werk daarom van klein naar groot. Werk uw to-do list af in een logische volgorde. Start met de wat kleinere taken en eindig met het grote project. Moet u bijvoorbeeld nog die ene collega spreken? Maak het telefoontje en ga dan door met het volgende. Start bij wijze van spreken niet met het launchen van de nieuwe website. Hak als het ware uw werk in kleinere stukjes en werk het per deel af. U weet op die manier welke specifieke taken er gedaan moeten worden en het afwerken van de lijst kan beginnen. 
  • Multitasken is een boosdoener. Het lijkt fantastisch om dit te kunnen maar de waarheid is dat het constant veranderen van taken uitvoeren er juist voor zorgt dat de focus verloren gaat. Dit heeft tot gevolg dat de concentratie per onderdeel niet optimaal is en slordigheid de overhand neemt. Multitasken verlaagt de dagelijkse productiviteit met minstens 10%. 
  • Zorg ervoor dat u niet afgeleid kan worden. Laat het weten met bijvoorbeeld een bordje op de deur dat u niet gestoord wilt worden, zet uw telefoon uit of in ieder geval stil. Ook kan eventueel de e-mail op offline modus gezet worden. ZO heeft u geen afleiding en dat maakt plaats voor optimale concentratie. 
  • Kies een aantal momenten op de dag om e-mails te beantwoorden. Kijk er verder niet naar. Continu de e-mail checken heeft geen zin en werkt afleidend. Bovendien neemt het tijd in beslag die u beter kunt besteden aan wat anders. 
  • In plaats van te mailen werkt het vaak veel sneller om even te bellen. Bel degene op en u zal meteen een antwoord hebben en ook de gelegenheid om zelf door te vragen op dat antwoord. 

Wenst u meer of ander advies in te winnen wat productief werken betreft? Ga dan even langs bij uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. U vindt deze met de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt