Welke soorten tape zijn er?

Een goed stuk tape is zeer veelzijdig en te gebruiken op vele manieren. Pas als u geen tape bij de hand heeft of kunt vinden, merkt u hoe functioneel het is om altijd tape op kantoor te hebben. Tape en plakband zijn daarnaast te verkrijgen in vele soorten en maten. Er is daardoor altijd een stuk tape te vinden dat voldoet aan uw eisen. Van simpelweg iets vastplakken op het ideeënbord tot aan het snel repareren van een afgebroken handvat. Tape is de veelzijdige redder in nood. Door het zeer grote aanbod is het soms moeilijk om te bepalen welke soorten tape er zijn en welke u het beste kunt gebruiken.  


Een zeer ruime keuze

Er is een zeer ruim aanbod aan verkrijgbare soorten tape en plakband. Ziet u door bomen het bos niet meer, vraagt u zich af welke soorten tape er zijn en welke u het beste voor een bepaalde taak kunt gebruiken? De volgende opsomming geeft u een duidelijk idee van de verkrijgbare soorten tape:
  • ‘Normale’ tape: deze gewone tape of plakbank doet precies waar het voor bedoeld is. Kijk goed welke maat u nodig heeft en hoe makkelijk deze te verwijderen is. Slechte verwijderbare tape kan namelijk vervelende afdrukken achterlaten.
  • Dubbelzijdige tape: dit soort tape plakt aan beide kanten en is daarmee ideaal om dingen aan elkaar te plakken. Denk bijvoorbeeld aan het aan elkaar plakken van twee A4’s.
  • Onzichtbare plakband: voor wanneer u onopvallend iets wilt repareren. Er kan daarnaast op de tape geschreven worden, zodat u documenten kunt beschrijven zonder het originele document aan te tasten.
  • Duct tape: zeer bekende variant die kan gebruikt worden voor heavy duty taken. Denk aan het tapen van een leren stoel die gescheurd is tot het snel repareren van een lekkende waterautomaat.

Tape en toebehoren

Er is niets vervelender dan een stuk tape nodig te hebben en deze niet kunnen vinden. Bent u iemand die altijd op zoek is naar de tape? Zorg er dan voor dat u naast de tape ook voldoende plakbandhouders op voorraad hebt. Deze zogenaamde dispensers houden de tape op hun plaats, zorgen ervoor dat de tape makkelijk af te scheuren is en omdat de dispensers vaak in het oog springen, raakt u uw rolletje tape nooit meer kwijt!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt