Welke soorten archiefmiddelen zijn er?

Archiefmiddelen zijn erg handig. Bijvoorbeeld wanneer u aan een grote archiveringsklus toe bent. Of wanneer u op zoek bent naar archiefmiddelen om uw archief netjes op orde te houden.

Bij Dé Kantoorvakhandel vindt u een ruim assortiment aan diverse soorten archiefmiddelen. We zetten de diverse soorten archiefmiddelen voor u op een rij. Zo heeft u snel een overzicht van de mogelijke producten die u kunt gebruiken voor een goede archivering van uw documenten. 


Soorten archiefmiddelen 

Archiefmiddelen zijn er in verschillende soorten en maten. Wij hebben de verschillende soorten archiefmiddelen voor u op een rijtje gezet. 
 

Archiefdozen

Om uw papieren archief goed te beschermen en bewaren heeft u archiefdozen nodig. Denk hierbij aan eenvoudige archiefdozen die u zelf in elkaar kunt vouwen, maar ook aan stevige archieflades van karton als goedkoop alternatief voor een metalen archieflade.

Met een jumbocontainer kunt u meerdere archiefdozen groeperen en extra beschermen tegen vocht of vuil. Met een tijdschriftcassette brengt u snel orde aan in uw stapels brochures en magazines.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor bewaardozen, zowel geschikt voor opslag als transport, waar hangmappen in folio-formaat in kunnen worden bewaard. 
 

Bundel- en opbergmechanieken

Denk bij dit soort archiefmiddelen aan archieflabels, hechtmechanieken voor permanente opslag, opbergstrips, zelfklevende snelhechters en diverse andere bundelmechanieken. Deze bundel- en opbergmachanieken voldoen aan strenge kwaliteitseisen voor archivering en zorgen ervoor dat de juiste documenten ook jaren later nog bij elkaar blijven.

Wilt u meer weten over de diverse soorten archiefmiddelen zoals archiefdozen en opbergmechanieken? Ga voor advies en aanschaf naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. Via de postcodezoeker kunt u kiezen uit één van de ruim 600 kantoorvakhandelaren in Nederland en België. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt