Welke schoolspullen meenemen in schooltas?

Schoolspullen kopen doet u voordat de school begint. Aan de hand van verschillende trends kunt u uw schoolspullen kopen. Maar al deze spullen neemt u niet altijd mee naar school. Welke schoolspullen heeft u nou echt elke dag nodig en welke kunt u in uw kluis of thuis laten? 
 

Uw schooltas

Het begint natuurlijk met een goede en stevige schooltas. Koop geen te kleine schooltas en zorg ervoor dat hij fijn zit. Omdat u met boeken gaat schouwen, is een goede schooltas van belang. Hierdoor kunnen rug- en nekklachten voorkomen worden. Over het algemeen zijn er op scholen kluisjes aanwezig. Hier kunt u uw boeken en bijvoorbeeld gymspullen in kwijt. Dit scheelt in het gewicht van uw schooltas. Wat zit er in de schooltas?


Agenda

Een agenda is een onmisbaar item voor de schooltas. Een agenda heeft u elke dag nodig en dient u dan ook bij te hebben. In uw agenda kunt u goed bijhouden wat u wanneer af dient te hebben. Ook kunt u eventueel verjaardagen, notities en andere evenementen in de agenda kwijt. Een agenda is er in veel verschillende soorten en maten. Bedenk van te voren wat voor soort agenda u wilt kopen.
 

Papier om te schrijven

Tijdens collega’s of tijdens lesuren is een schrift, notitieblok of ander papier om op te schrijven handig. U kunt hier gemakkelijk opschrijven wat er verteld wordt. U kunt dit eventueel uitwerken in een samenvatting, wat handig is voor een toets of tentamen. 
 

Rekenmachine

Een rekenmachine kan bij meerdere vakken handig zijn. U hoeft een rekenmachine niet altijd bij te hebben, maar het is aan te raden hem wel in uw kluis te laten liggen. Zo bent u altijd voorbereid mocht u hem onverwachts toch nodig hebben. 
 

Een map


Vooral de eerste schooldagen zullen leraren u veel losse papieren mee geven. Om ze allemaal netjes en geordend te houden kunt u een map mee nemen. Er zijn verschillende soorten mappen. Kies er een die u het prettigst vindt om mee te werken. 


Etui 

Een etui met alle schoolspullen. U kunt hier denken aan pennen of potloden, gum, USB-stick en alles wat u fijn vindt om bij te hebben. Het belangrijkste is, is dat u kunt schrijven op schooldagen. Neem voor de zekerheid altijd een extra pen mee, mocht u ene pen op zijn. 

Bent u op zoek naar schoolspullen? Zoek dan een kantoorvakhandel bij uw in de buurt met onze postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt