Welke keurmerken voor kantoorproducten zijn er?

Ook kantoorproducten voldoen aan de strenge eisen van diverse keurmerken. Dé Kantoorvakhandel geeft u een overzicht van de mogelijke keurmerken die u tegen kunt komen onder kantoorproducten


Keurmerken voor kantoorproducten

Sustainable Office

Sustainable Office is een branchebreed initiatief om duurzame kantoorproducten onder de aandacht te brengen en eindgebruikers beter te informeren over deze kantoorproducten. 
 

Europese Ecolabel

Het Europese Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten. De criterial van het Europese Ecolabel hebben betrekking op de levenscyclus van kantoorproducten zoals print- en kopieerpapier, maar ook facilitaire producten zoals schoonmaakartikelen


Blaue Engel

Het Duitse Blaue Engel-label geldt als één van de meest degelijke en vergaande milieukeurmerken. Kantoorproducten die voldoen aan het Blaue Engel-keurmerk zijn 100% vervaardigd uit postconsumptie gerecycleerde vezels en bevatten geen pigmenten van kwik, cadmium, lood en chroom. Daarnaast wordt er in de productie van kantoorproducten met dit keurmerk geen gebruik gemaakt van schadelijke toxische of carcinogene stoffen. 
 

Nordic Swan

Het milieukeurmerk Nordic Swan is het officiële milieukeurmerk in Scandinavië. De kantoorproducten uit Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland die aan dit keurmerk voldoen zijn beoordeeld op de grondstoffen, het energieverbruik, de schadelijke stoffen en het afval. 
 

Emas keurmerk

Emas staat voor Eco Management and Audit Scheme. Dit keurmerk voor kantoorproducten is een verordening van de Europese Unie die haar lidstaten verplicht een systeem in te voeren waarbij organisaties het recht kunnen krijgen om een Europees milieu-logo te voeren en is gekoppeld aan de ISO 14001-norm. 
 

FSC®-keurmerk

De Forest Stewardship Council is een bekende internationale organisatie die een duurzaam en verantwoord beheer van bossen stimuleert. Het FSC-keurmerk kunt u tegenkomen op hout en houtproducten, zoals meubilair, vloeren en papierwaren
 

PEFC™ keurmerk

De PEFC-certificering staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. U weet dat u bij kantoorproducten met dit keurmerk te maken heeft met verantwoord geproduceerde hout- en papierproducten, waarbij alle schakels tussen bos en eindconsument worden beoordeeld. 
 

Paper by Nature

Het Belgische initiatief 'Paper by Nature' garandeert een minimale impact op het milieu, vanaf de grondstoffenselectie tot aan het eindproduct. 
 

Fairtrade

Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert u dat de koffie tegen een eerlijke prijs en onder internationale fairtrade handelsvoorwaarden is ingekocht bij boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. 


Energy Star-keurmerk

Het Energy Star-label geeft aan dat kantoorproducten zoals kantoormachines voldoen aan zekere eisen op gebied van energie-efficiëntie. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt