Welke documenten moet ik lamineren?

Documenten lamineren, ook wel plastificeren, door middel van een lamineermachine zorgt ervoor dat deze beschadigd raken door vocht, vuil, vouwen of kreuken. Zowel op kantoor als thuis worden veel documenten gelamineerd. Van diverse documenten is het namelijk erg belangrijk om deze netjes te houden. In dit artikel vertellen wij u dan ook meer over het lamineren van documenten

Presentatiesheets bij een beurs

Een goed voorbeeld van documenten die u kunt lamineren zijn sheets die u bij een beurs wilt ophangen. Door uw belangrijke documenten te lamineren voorziet u uw documenten van een beschermend lamineerlaagje. Daarnaast geeft het lamineren een professionele uitstraling aan uw gepresenteerde documenten. 

Informatie bij machines

Gevaarlijke machines bij bedrijven of op scholen hebben uitleg nodig die permanent aanwezig is om de gebruiker te attenderen op correct gebruik van de machine. Hiervoor kunt u kiezen voor een papier met een kleurtje om het zo op te laten vallen. Door deze documenten te lamineren en goed te monteren weet u zeker dat uw uitleg beter vindbaar is en blijft. 

Thuis documenten lamineren

Natuurlijk kunt u ook documenten voor thuis lamineren. Denk hier bijvoorbeeld aan recepten tijdens het koken. Door deze documenten te lamineren blijven zij in een goede staat. Ook tekeningen van uw kinderen zijn leuk om te lamineren. Lamineer de tekeningen van uw kinderen om er zeker van te zijn dat deze goed bewaard worden. 

Bovenstaande voorbeelden geven u een idee van welke documenten u allemaal kunt lamineren. Natuurlijk zijn er nog veel meer toepassingen voor het lamineren van documenten. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt