Welke cartridge past in welke printer?

Wat zijn veel voorkomende fouten bij Canon printers?

Een Canon printer staat in contact met een ander apparaat, bijvoorbeeld een personal computer of laptop. Net als bij een normale computer kunnen er errors of fouten veroorzaakt worden omdat de communicatie tussen de hard- en software niet goed verloopt. Onderstaand leest u meer over de meest voorkomende printer foutmeldingen bij Canon.
 

De Canon printer doet het niet, wat is er aan de hand?


Het klinkt simpel, en dat is het ook; reset altijd eerst de printer en/of start de computer opnieuw op. De Canon printer of de computer krijgt dan een frisse boost of automatische update en het kan zomaar zijn dat de communicatie is hersteld. Naast algemene tips wat te doen als de printer niet werkt, zijn er specifieke handelingen die u kunt doen bij een Canon printer. De volgende complicaties kunnen optreden:
  • de printkop is verstopt en moet gereinigd worden;
  • het absorptiekussen zit vol (dit is geen goed teken, dan werkt de printer vaak niet goed meer en is het tijd voor een nieuwe. Er kan wel iets technisch georganiseerd worden zodat de printer bij wijze van denkt dat het kussentje niet vol zit en dus gewoon door print);
  • het print papier zit vast in de printer;
  • de wagen loopt vast;
  • de cartridge is leeg;
  • een defecte inkt cartridge;
  • de printer is te warm geworden;
de chip van de cartridge is wat vettig geworden, bijvoorbeeld bij het vervangen ervan, en kan daarom niet goed gelezen worden.
Wat te doen bij een foutmelding van de Canon printer? Deze foutmeldingen zijn allen op te lossen door relatief simpele handelingen uit te voeren.

Voor meer informatie of bijvoorbeeld een Canon printer of cartridge kunt u terecht bij de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel via de postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt