Welke cartridge past in welke printer?

Welke soorten inktcartridges zijn er?

Alles weten over soorten inktcartridges? Inktcartridges zijn een uitneembaar en vervangbaar onderdeel van een inkjetprinter. Een inktcartridge heeft één of meerdere reservoirs die met inkt gevuld zijn. Er zijn veel soorten inktcartridges verkrijgbaar, dit komt omdat elk merk vaak een ander formaat inktcartridge nodig heeft. Tevens is er ook nog een verschil in zwarte inktcartridges of kleur. 
 

Soorten inktcartridges

Er zijn twee soorten inktcartridges op te noemen. Dit zijn de zogenoemde inkttanks en patronen met printkop. Maar wat houden deze soorten inktcartridges in?

Inkttanks zijn patronen die gevuld zijn met inkt. De inkttanks worden aan de vaste printkop in de inkjetprinter gekoppeld. Deze inktcartridges hebben niet veel te maken met de afdrukkwaliteit van de printer.

De patronen met printkop houden in dat de afdruk daadwerkelijk van de inktcartridge af komt. Wanneer het patroon vervangen wordt, wordt ook de printkop vervangen. Dit moet bij een inkttank apart gebeuren. 
 

Cartridge Selector

Het kan lastig zijn om te onthouden welke cartridge in uw printer moet. Daarom is er nu de Cartridge Selector. U hoeft alleen het printersmerk, type, model en cartridgenummer door te geven in de Cartridge Selector. Vervolgens geeft deze gewoon aan welke cartridge u nodig heeft voor uw printer, simpel toch!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt