Water uit de kraan of een automaat aanschaffen, wat is beter?

Drinkt u graag water uit de kraan of liever uit een waterautomaat? Dit is allereerst afhankelijk van uw persoonlijke smaak, maar omgevingsfactoren kunnen ook een rol spelen. Water uit Den Haag smaakt anders dan water uit Arnhem. En ditzelfde geldt voor water uit Leuven en uit Brussel. De smaak van water wordt deels bepaald door het soort water waar drinkwater van wordt gemaakt: oppervlaktewater, grondwater of duinwater. Daarnaast draagt ook de ligging van het gebied voor drinkwaterwinning en de manier van zuivering bij aan de smaak.

Water uit de kraan vs. water uit een automaat

Water uit de kraan

Dat water uit de kraan in andere gebieden anders smaakt komt door de hardheid van het water: de hoeveelheid calcium en magnesium. Water moet een bepaalde hardheid hebben, maar hier is geen standaard voor.

Water uit een automaat

Wanneer u vindt dat het water uit de kraan niet lekker smaakt of wanneer u liever koel water wilt drinken, dan biedt een waterautomaat een goede oplossing. Hiervoor heeft u de volgende producten nodig:

  • waterdispenser

  • flessen water die passen op het dispenser-systeem

  • reinigingstabletten


Dé Kantoorvakhandel adviseert u om eens per kwartaal uw waterautomaat grondig te reinigen met speciaal ontworpen tabletten. Ook voor facilitaire producten zoals schoonmaakartikelen, koffie & thee en waterdispensers kunt u terecht bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt