Wat zijn trends in printers en multifunctionals?

Wilt u een printer aanschaffen voor uw werkplek. Verdiep u dan eerst in de trends die op dit moment spelen binnen het grote aanbod van printers en multifunctionals.

All-in-one printer
Onmisbaar voor uw werkplek is de zogenoemde all-in-one printer ofwel multifunctional. Deze printers hebben een ingebouwde scanner, fax en kopieerapparaat in één. Zo heeft u een compact apparaat met diverse functies binnen handbereik. Steeds meer multifunctionals beschikken over de nieuwste netwerktechnologieën via Wi-Fi en verhogen het gebruikersgemak. U kunt een printopdracht geven vanaf uw smartphone, tablet of het document naar uw printer mailen wanneer het u maar uitkomt. Deze ontwikkelingen hangen nauw samen met Het Nieuwe Werken en de Bring-Your-Own-Device verschuiving. De all-in-one kleurenlaserprinter neemt in populariteit toe. Deze printers zijn per pagina sneller dan kleureninkjets en leveren een haarscherpe kwaliteit af.

Groot formaat
De vraag naar groot-formaat printers stijgt. Steeds meer bedrijven willen zelf beschikken over een A3-laserprinter, om kosten bij een drukker te vermijden. De kwaliteit is in de afgelopen jaren toegenomen, en de kosten per pagina nemen af. Dit maakt de aanschaf van printers die een A3-formaat of hoger kunnen verwerken aantrekkelijk.

3D-printer
Steeds meer bedrijven (en huishoudens) gaan zich verdiepen in de komst van de 3D-printers. Met een 3D-printer kunt u, op basis van een door u opgegeven computermodel, een 3D-afdruk van dit model printen. De investering van een 3D-printer kunt u snel terugverdienen met de besparing van kosten op protoypes binnen de productontwikkeling.

Milieuvriendelijker
Een algemene trend bij alle printers is dat er steeds meer vanuit fabrikanten wordt gelet op energieverbruik. Deze printers staan niet onnodig aan, wat resulteert in minder belasting op het milieu en een lagere energierekening voor u.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt