Wat zijn fax donorrollen?

Een fax apparaat stuurt een replica van een bestand op afstand naar een faxmachine die zich ergens anders bevindt. Een fax betekent drie dingen, het is de naam van het daadwerkelijke communicatiemiddel, het benodigde apparaat en het ontvangen bericht. Een fax verzendt een document via de telefoonlijn. Tevens kan de fax machine een document ontvangen en afdrukken. Maar dit bericht komt er niet zomaar. 
 

Wat heb ik nodig om te faxen?

Voor een fax is papier nodig en een fax donorrol of fax cartridge. De meeste faxen gebruiken thermisch papier op een rol. Duurdere fax machines werken met xerografie op normaal papier. 


Wat is een fax donorrol?

De fax donorrol is als het ware de cartridge van de fax. De cartridge of donorrol kan er op verschillende manieren uitzien en is in verschillende maten en vormen te verkrijgen. De een lijkt op een normale cartridge zoals die van een bepaalde printer, maar dan groter en platter, en de ander is een rol. Let dus goed op welk type- of artikelnummer uw fax donorrol heeft. Afhankelijk van het type fax machine zijn het meestal twee rollen naast elkaar waar het papier door heen glijdt. De fax donorrol zorgt voor een optimaal resultaat op het papier. Wanneer de inkt bijna op is kan het voorkomen dat een binnenkomend bericht halverwege blijft hangen tussen de rollen. Vervang dus op tijd uw fax donorrol om dit te voorkomen zodat er voldoende inkt aanwezig blijft om uw faxen te ontvangen. 
Belangrijk om te vermelden is dat wanneer u bijvoorbeeld een printer met ingebouwde fax heeft of een laser fax, dan gebruikt u een ander bepaald fax cartridge, deze wordt dan ook niet een fax donorrol genoemd. 

Fax donorrol nodig? Zoek nu de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt met onze postcodezoeker en haal daar uw benodigde cartridge of donorrol voor uw fax. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt