Wat zijn de trends in bedrijfsuitjes?

Een bedrijfsuitje op zijn tijd kan helpen de werkervaring nog beter te maken en de band tussen uw collega’s en u te versterken. Waar gaat u heen? Hoe organiseert u een bedrijfsuitje en neemt u de baas mee? 


Waar gaat de reis naartoe?

Wanneer u bent aangewezen om het bedrijfsuitje dit jaar te regelen, heeft u ruwweg twee opties aan de hand waarvan u kunt bepalen waar de reis heen zal gaan. Enerzijds kunt u kiezen voor een bedrijfsuitje dat dichtbij de dagelijkse praktijk ligt en anderzijds kunt u ervoor kiezen een dagje weg te plannen dat compleet out of the box is. 

Kiest u voor de eerste optie, dan is het belangrijk dat er voor de werknemers genoeg nieuwe dingen te leren zijn en er genoeg activiteiten te ondernemen zijn. Als automonteur kunt u ervoor kiezen een personeelsuitje te organiseren naar een Formule 1 circuit. U en uw collega’s kunnen specifieke dingen leren over de racewagens en hebben daarnaast de mogelijkheid een ronde mee te rijden over het circuit. Kiest u voor de tweede optie dan kunt u zich richten op het versterken van de band. Een teambuildingsuitje is hiervan een uitstekend voorbeeld. Door activiteiten uit te voeren, zoals het bouwen van een vlot of het ontsnappen uit een Escape Room, wordt de samenwerking op de proef gesteld en kan het groepsgevoel groeien.


Hoe organiseert u bedrijfsuitjes?

Bij het organiseren van een uitje met het werk is het belangrijk dat iedereen ten eerste op tijd op de hoogte is van de activiteit en de datum waarop dit gaat plaatsvinden. Om dit te bewerkstelligen, kunt u het beste gebruikmaken van een e-mailgroep. Met behulp hiervan kunt u herinneringen sturen en kunnen mensen zich bij u aan- of afmelden. Verder is het zaak op tijd te reserveren voor de activiteit die u wilt uitvoeren en in kaart te brengen wat de kosten zijn en hoe u zich naar de plek van de activiteit zult verplaatsen. 


Gaat de baas mee?

Dit is wel aan te raden. Juist het leren kennen van leidinggevenden buiten de werkvloer om, kan helpen de band op de werkvloer te versterken. Het kan natuurlijk lastig zijn uw baas mee te vragen naar bedrijfsuitjes. Heeft u tips nodig om uw baas mee te vragen voor het bedrijfsuitje? Kijk dan even op DéKantoorvakhandel.nl. Hier vindt u ook andere dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u bedrijfsuitjes organiseert.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt