Wat zijn compatible cartridges en toners?

Compatible cartridges en toners, wat zijn dat? Compatible cartridges en toners zijn eigenlijk niet meer dan imitatiecartridges. Deze cartridges zijn een stuk goedkoper en hebben vaak een grotere inhoud dan originele cartridges. Met compatible cartridges kunt u dus goedkoper meer printwerk verrichten.
 

Twee soorten compatible cartridges

Er zijn twee soorten compatible cartridges, dit zijn de compatible cartridges en remanufactured cartridges. Het verschil tussen deze imitatiecartridges is dat de ene soort volledig nieuw is, en de andere gedeeltelijk gerecycled is.

De compatible cartridges zijn de nagemaakte cartridges. Vaak bestaan deze cartridges uit twee delen die u gemakkelijk in elkaar kunt klikken. Op deze manier worden er geen patentrechten geschonden wat betreft de originele cartridges en toners.

Remanufactured cartridges en toners zijn deels gerecycled. In het verleden zijn deze cartridges orgineel geweest, nu zijn ze weer gevuld en kapotte onderdelen zijn vervangen zodat deze weer optimaal werken in een printer.
 

Geen originele inkt

In compatible cartridges en toners zit geen originele inkt, dit mag niet in verband met de patentrechten op inkt. Er wordt alternatieve inkt gebruikt in compatible cartridges en toners. Het enige verschil dat u merkt is dat foto’s of teksten eerder kunnen verbleken of verkleuren, maar dit is niet altijd het geval. Wilt u weten welke cartridge bij uw printer past? Vind eenvoudig de juiste cartridge met de Cartridgeselector.
 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt