Wat heb ik nodig tijdens een examen? Ik ga eindexamen doen.

Eindexamen doen is spannend. U heeft verschillende samenvattingen gemaakt en dat eindexamen komt nu wel dichtbij. Examen doen brengt de nodige stress met zich mee. Door de stress kunt u er achter komen dat u belangrijke spullen bent vergeten. De kantoorvakhandel zet op een rijtje wat u tijdens de eindexamens nodig heeft. Zo kunt u met een gerust hart de het examen gaan maken. 
 

Spullen die u altijd nodig heeft

Er zijn verschillende schoolspullen onmisbaar tijdens de schoolperiode. Deze spullen gelden ook voor het eindexamen. Check of u alles heeft voordat u thuis weg gaat: 
  • Schrijfmateriaal. Neem voor de zekerheid altijd twee pennen mee, zo heeft u altijd een reserve als er eentje leeg is. Ook een potlood is aan te raden om mee te nemen. Zo kunt u snel wat aantekeningen maken die u daarna gemakkelijk uit kunt gummen 
  • Een gum. De gum is onmisbaar in uw etui. Ook tijdens het eindexamen is een gum handig om eventueel foutjes te kunnen gummen Gestrest? Probeer een kneedgum 
  • Een geodriehoek. Vooral handig bij de exacte vakken 
  • Rekenmachine. Hiermee wordt niet de grafische rekenmachine bedoeld. Bij veel vakken mag u een gewone rekenmachine gebruiken 
  • Passer
  • Woordenboek Nederlands 
 

Wat te gebruiken bij de verschillende vakken

Per vak zijn er verschillende benodigdheden die u bij dient te hebben. Let goed op welk examen u heeft op welke dag en leg alles klaar wat u mee dient te nemen. 
 

Bij taalexamens 

Bij de taalexamens mag u gebruik maken van een woordenboek. Let wel op welk woordenboek u mag gebruiken van uw schoolinstelling. Het kan namelijk voorkomen dat u bijvoorbeeld alleen een Engels-Nederlands mag gebruiken en geen Nederlands-Engels woordenboek. 
 

Bij aardrijkskunde 

Bij aardrijkskunde heeft u een Bosatlas nodig. Over het algemeen worden deze door de school aangeleverd. 
 

Bij wiskunde, scheikunde, natuurkunde en management & organisatie 

Bij deze vakken mag u gebruik maken van een grafische rekenmachine. Let hierop dat bij biologie en economie een grafische rekenmachine niet zijn toegestaan! 
 

Bij natuurkunde, scheikunde en biologie

Bij deze vakken kan een BINAS niet ontbreken. Deze heeft u zeker nodig tijdens u eindexamens! 

Ga goed voorbereid het eindexamen in. Zorg dat u alle benodigdheden bij heeft. Bent u nog op zoek naar verschillende artikelen? Zoek dan met onze postcodezoeker een kantoorvakhandel bij u in de buurt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt