Wat is een wifi printer? Een draadloze printer

Een wifi printer is tegenwoordig erg in trek. Een printer is een apparaat dat er voor zorgt dat je documenten, afbeeldingen andere weergaven op papier gedrukt krijgen. Er bestaan verschillende soorten printers. We lichten de wifi printer toe. 
 

Wat is wifi?

WiFi is de draadloze netwerkverbinding tussen een apparaat en modem. Op kantoor wordt er veel gebruik gemaakt van een wifi-verbinding. Ook in veel huishoudens is wifi niet meer weg te denken. Door middel van een wifi-verbinding kunnen meerdere mensen tegelijk gebruik maken van een verbinding. Met behulp van WiFi is het mogelijk om via een tablet of smartphone een WiFi printer aan te sturen en een printopdracht te geven. U heeft op deze manier dus geen last mee van kabels en dergelijke.
 

De wifi printer

De wifi printer, ook wel draadloze printer genoemd, is een netwerk printer die verbinding met uw draadloze netwerk kan maken. De printer kan aangesloten worden op uw wifi netwerk. De printer kan overal in het huis neergezet worden, wat deze printer erg gebruiksvriendelijk maakt. Zorg er wel voor dat de printer het signaal van uw wifi verbinding kan oppakken. Er kan door middel van een wifi printer vanaf alle computers in huis afgedrukt worden. Printen via wifi is gemakkelijk en handig. 
 

Aansturen via tablet of telefoon

Met een wifi printer kunt u ook gemakkelijk bestanden printen via u smartphone of tablet. Er zijn verschillende apps beschikbaar voor het printen via u tablet of smartphone. U heeft dan wel een wifi printer nodig als u gebruik wilt maken van deze apps. 

Enthousiast over de wifi printer? Vind met onze postcodezoeker de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij uw in de buurt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt