Wat is een USB-stick?

Een USB-stick is een extern opslagmedium. Er zijn verschillende soorten USB-sticks, maar ze werken in principe hetzelfde. Door middel van een USB-poort kan de USB-stick worden aangesloten in de computer, laptop of USB-hub. Een USB-stick wordt ook wel een geheugenstick, data-stick, flash-drive of een memorystick genoemd. In de stick zit een flashgeheugen die ervoor zorgt dat u gegevens kunt opslaan ook als er geen spanning op de stick zit. 

Een USB-stick kan worden aangesloten in een USB-poort, of USB-aansluiting genoemd, die zich bijvoorbeeld in een computer bevindt. Op deze manier kunnen bestanden van en naar de computer worden gekopieerd of verplaatst. De stroom krijgt de USB-stick van het medium waar die in zit via de USB-aansluiting.
 

Opslagcapaciteit

In 2000 kwam de eerste USB-stick op de markt. Deze had een capaciteit van 8 MB. Vanaf toen werd de opslagcapaciteit steeds verdubbeld nar 16 MB, 32 MB, 64 MB enz. USB-sticks gaan tegenwoordig tot 512 GB en zelfs zijn er al USB-sticks met een geheugen van 1 TB. Het is van belang dat de data op de USB goed beveiligd wordt. 
 

USB-stick kopen, waar op letten?

De lees- en schrijfsnelheid zijn belangrijke technische aspecten van een USB-stick waar u op dient te letten bij de aanschaf van een USB-stick. De USB-stick van tegenwoordig bevatten een leessnelheid van ongeveer 6 megabyte tot 250 megabyte per seconde. De meeste sticks hebben een schrijfsnelheid die anderhalf tot twee keer zo groot is dan de leessnelheid. 
Inmiddels zijn er ook externe harde schijven met een groter geheugen. Deze kosten dan ook wat meer maar zijn wel hele fijne middelen voor de opslag van uw bestanden en back ups. 

Het nieuwe schooljaar komt er weer aan en omdat tegenwoordig ook op school veel met de computer gaat is het verstandig een USB-stick aan te schaffen. USB-stick kopen? Ga even langs uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel, deze vindt u met de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt