Wat is transferpapier?

Transferpapier, wat is dat voor papier? Er zijn verschillende soorten printpapier verkrijgbaar. U kunt denken aan verschillende kleuren, maar ook verschillende maten van papier. Transferpapier is een speciaal soort papier. De kantoorhandel legt uit wat transferpapier precies is en hoe het gebruikt kan worden. 
 

Transferpapier

Transferpapier is papier dat gebruikt kan worden om bepaalde afbeeldingen of tekst op materiaal te drukken. Een veel gebruikte manier van dit soort printpapier is voor het bedrukken van t-shirts. Een T-shirt bedrukken gaat gemakkelijk door middel van transferpapier. Het woord transfer legt al uit wat voor soort papier het is. Het woord ‘transfer’ is een Engelse vertaling voor ‘overbrengen’. Er staat dus papier wat overbrengt. 
 

Soorten transferpapier

Transfer papier is er voor verschillende doeleinden. Als u teksten, afbeeldingen of uw eigen ontwerp op een T-shirt wilt bedrukken, dient u gebruik te maken van t-shirt transfer papier. Dit papier is namelijk geschikt voor het bedrukken van t-shirts. U kunt transfer papier kopen dat geschikt is voor ballonnen. Heeft u een verjaardagfeestje in het verschiet? Bedruk dan uw ballonnen met ballon transfer papier! Transfer papier kunt u tevens ook gebruiken voor een kussensloop, keukenschort of bijvoorbeeld een tas. U kunt dit met cadeaupapier inpakken en u heeft een origineel en zelfgemaakt verjaardagscadeau! 
 

Hoe werkt transferpapier?

Transferpapier werkt erg gemakkelijk. Het kan eigenlijk in elke inkjet-printer die er is. Het formaat van transferpapier is ook meestal A4, omdat dit papier in elke printer past. U drukt uw ontwerp af en strijkt deze op uw materiaal. Laat dit vervolgens afkoelen en trek voorzichtig het transferpapier van uw materiaal af. 

Bent u op zoek naar transferpapier? Zoek met de postcodezoeker een kantoorvakhandel bij u in de buurt! 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt