Wat is een panoramaringband?

Ringbanden zijn ontzettend handig om papieren in op te bergen. Er zijn ontzettend veel soorten ringbanden te verkrijgen. Zo zijn er 2-rings en 4-rings ringbanden te verkrijgen, maar ook 24-rings ringbanden. De meeste ringbanden hebben het formaat A4. Er zijn ook panoramaringbanden te krijgen, maar waarvoor dient een panoramaringband?
 

Panoramaringband

Een panoramoringband is vaak voorzien van een gepatenteerd eenvoudig te openen 4-rings D-mechaniek. Dit is een speciaal mechanisme met een blokkeersysteem dat voorkomt dat het mechaniek ineens openspringt. Wanneer dit gebeurt vallen namelijk alle papieren uit de ringband, en dit is heel erg vervelend. Met behulp van een panoramaringband wordt dit voorkomen. 
 

Opbergen
 

Met behulp van ringbanden is het erg gemakkelijk om belangrijke documenten en papieren op te bergen. Vooral veel losse papieren kunnen in een ringband gemakkelijk gebundeld worden. Dit is erg fijn voor bijvoorbeeld belastingformulieren e.d. Wanneer u een panoramaringband gebruikt, weet u tevens ook nog eens zeker dat de papieren niet zomaar uit de ringband kunnen vallen. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt