Wat is een micro USB?

Universal Serial bus is waar de afkorting usb voor staat. Het woord zegt het al, deze is universeel. Er wordt hier mee bedoeld dat de aansluiting aan iedere usb poort kan aangesloten worden. Er zijn verschillende soorten usb’s. We lichten hier de micro usb toe.
 

De micro usb

De micro usb is een poort waar een micro usb kabel in kan. U vindt de micro usb bij smartphones. Er is door de Europese Commissie een afspraak gemaakt met fabrikanten om smartphones uit te rusten met een micro usb aansluiting. Voorheen had ieder merk zijn eigen usb aansluiting. De consument moest per merk een verschillende usb oplader kopen. Tegenwoordig zijn vrijwel alle smartphones uitgerust met de micro usb aansluiting. Hierdoor kan de consument één mini usb kabel gebruiken voor meerdere smartphones.
 

Voordelen micro usb

Er zijn verschillende voordelen aan de micro usb.

  • Milieu wordt gespaard. Door de micro usb als standaard te verheffen moet het milieu gespaard worden. In de toekomst wordt niet ieder toestel meer met een lader geleverd. In veel gevallen heeft de consument de micro usb lader namelijk al thuis.
  • Vrijwel iedere fabrikant houdt zich aan de standaard. Hierdoor zijn de laders die geleverd worden en te koop zijn, vrijwel allemaal micro usb laders.
  • Een micro usb kabel wordt in sommige gevallen levert met een usb poort. U kunt door deze kabel uw smartphone aansluiten op een usb auto lader.

Micro usb en geluid?

Een micro usb is niet geschikt als uitgang voor geluid. U op uw smartphone een speciale aansluiting voor headsets.Deze aansluiting is 3,5 mm. Fabrikanten hebben besloten om dezelfde aansluiting voor headsets te hanteren. Er kan door de consument gekozen worden voor verschillende headsets.

Heeft u een micro usb nodig? Vind een kantoorvakhandel bij uw in de buurt met onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt