Wat is kettingpapier?

Er zijn veel soorten papier te verkrijgen die u kunt gebruiken op kantoor. Denk aan de verschillen in afmetingen, gewicht, kleur, merk, vorm en ook prijsklasse. Soms moet u voor bepaalde merken of modellen printers speciaal papier aanschaffen. 

Zo is er veel speciaal printpapier verkrijgbaar. Een ander soort papier is kettingpapier. Maar wat is kettingpapier eigenlijk?
 

Kettingpapier

Een ander woord voor kettingpapier is ook wel Dot-Matrix papier. Kettingpapier is een soort papier dat aan beide zijden gaatjes heeft welke eventueel afgescheurd kunnen worden. Tevens is kettingpapier als het ware eindeloos papier. Het zijn geen losse A4-papieren. 

De reden dat er gaten in kettingpapier zitten, is omdat het papier door de printer getrokken kan worden dankzij de gaten aan de zijkant. Er zitten in een matrix printer namelijk kleine tandwieltjes die exact in de gaatjes van het kettingpapier passen. 
 

Gebruik van kettingpapier

Kettingpapier is als het ware één grote rol papier waarop continu geprint kan worden. Vaak wordt kettingpapier gebruikt wanneer er veel administratieve dingen geprint moeten worden. Tevens wordt kettingpapier ook nog in pin-apparaten en kassa’s gebruikt.

Wanneer u op zoek bent naar kettingpapier of andere soorten papier, kunt u altijd terecht bij uw plaatselijke kantoorvakhandel. Deze vindt u via onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt